Соковиті та ніжні котлети: правильний рецепт на святковий стіл

Це один із найправильніших способів приготування смачних м’ясних котлет. Якщо вже ми поставили собі за мету все зробити грамотно, тоді і фарш краще приготувати самостійно.

Рекомендую зробити його з якісного та м’ясистого шматка яловичини, який необхідно подрібнити на дрібніші частини, зручні для того, щоб перемолоти їх у м’ясорубці.

Я зазначу, що все настільки просто, що навіть якщо ви вперше готуватимете такі котлети – у вас точно все вийде ідеально!

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр
  • Хліб замочений та віджатий – 200 гр
  • Цибуля – 90 гр
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – 2 ч. л
  • Перець чорний – 1 год
  • Вода – 100 мл
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Перекрутити в м’ясорубці не лише фарш, а й цибулину, часник та замочений у воді хліб.
  2. Замочувати у воді потрібно лише м’яку частину хліба, а ось скоринку найкраще зрізати. Обов’язково віджимайте рідину з хліба і після цього його можна перекрутити в м’ясорубці.
  3. Потрібно перемішати подрібнені продукти із сіллю. Додати мелений перець.
  4. Долити трохи води і вимісити фарш руками, а щоб він був одноріднішим, відбивайте його.
  5. Ця проста, але дуже важлива процедура, яка допоможе вбити воду в м’ясо та запустити процес виділення білка, що буде помітно за кольором суміші – вона стане пастоподібнішою та світлішою.
  6. Формувати котлети з такого фаршу дуже зручно – розмір можна визначати на особистий розсуд, я роблю завжди коржик приблизно рівний моїй долоні.
  7. Котлета не повинна бути надто тонкою, інакше вона вийде сухою, але й не надто товстою – є ймовірність, що вона не прожариться всередині.
  8. Обсмажувати котлети потрібно на помірному вогні на розігрітій олії.
  9. Доводити кожну з них потрібно до золотистого кольору з двох сторін. Під час приготування можна помітити, що котлети збільшуються у розмірі, піднімаючись вгору.
  10. Перевертайте їх, щоб вони одночасно і рівномірно приготувалися, але не підгоріли. Доречно буде регулювати інтенсивність вогню на плиті та доливати олію.Соковиті та ніжні котлети: правильний рецепт на святковий стіл

Насправді рецепт заслуговує на вашу увагу, спробуйте його особисто і ви переконаєтеся, що смачніше котлет ще не їли – вони соковиті, м’які, ситні.Соковиті та ніжні котлети: правильний рецепт на святковий стіл

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: