Спробуйте варення з кавунових скоринок на зиму — буде вашим улюбленим!

  • Варення з кавунових кірочок виходить дуже ароматним і смачним.

У сезон кавунів просто неможливо відмовитися від цих ласощів. Але мало хто знає, що в хід може піти не тільки соковитий м’якуш, але і скоринки кавуна, з яких можна приготувати дуже смачне варення. Спробуйте приготувати і воно стане вашим найулюбленішим варенням з усіх!

Інгредієнти:

  • Кавунові кірки — 1 кг чищені
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1 літр
  • Ванільний цукор — 2 пачки
  • Гвоздика — 3 шт
  • Пів лимона — часточками

Приготування:

  1. Очищуємо кірки від товстої зеленої шкірки та нарізаємо на шматки, далі замочуємо в содовому розчині (2 ст ложки соди на 2 літ. води) на 3 години, потім добре промиваємо перед варінням.
  2. Варити будемо в 3 — етапи.
  3. У каструлю висипаємо цукор та додаємо літр води. Доводимо до кипіння та додаємо кірки кавуна. Варимо на середньому вогні до закипання та ще 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.
  4. Далі вимикаємо газ та залишаємо кірки настоюватися на 8-10 годин.
  5. Тепер знову повторюємо варіння — на середньому вогні до закипання та 10 хвилин на маленькому вогні після закипання.
  6. Далі вимикаємо газ та даємо охолонути 1,5-2 години.
  7. Після охоодження додаємо ванільний цукор, гвоздику та лимон. Варимо на маленькому вогні годину і 10 хвилин. Зверніть увагу — сироп у варенні не повинен бути густий, бо зацукрується взимку.
  8. Тепер розкладаємо варення по стерильних банках та закручуємо або просто викладаємо в піалу та кличемо всіх на частування.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: