Старовинний вермонтський торт

Задовго до появи ванільного екстракту кондитери палили цукор до коричневого кольору і отримували ароматний сироп з міцним карамельним смаком. Саме таку цікаву технологію використовували до 50-х років минулого століття американські домогосподарки. Одним з найпопулярніших рецептів десертів, що дожили до наших днів, є старовинний вермонтський торт, де палений цукор звучить основною нотою поряд з кавою, ваніллю і кленовим сиропом.

Інгредієнти:

  • цукор 100 г
  • вода 125 мл
  • Пшеничне борошно 320 г
  • розпушувач 2 ч. л.
  • Морська сіль 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло 220 г
  • Кленовий сироп 225 г
  • рапсове масло 75 мл
  • ванільний екстракт 4 ч. л.
  • яйце 4 шт.
  • жовтки 2 шт.
  • молоко 250 мл
  • вершковий сир 454 г
  • розчинна кава 1 ч. л.

Приготування:

  1. Увімкніть духовку на 180 градусів і приготуйте сироп. Покладіть в сотейник 125 г цукру і поставте на середній вогонь. Прогрівайте цукор, постійно помішуючи, поки він не розплавиться і не стане коричневим. Зніміть з вогню, додайте 125 мл теплої води, перемішайте і знову готуйте сироп 5 хвилин на плиті, помішуючи.палений цукор
  2. Залиште сироп охолоджуватись і приготуйте тісто. Просійте в миску борошно, сіль і розпушувач. В окремій посудині збийте міксером на високій швидкості 175 г вершкового масла кімнатної температури, 75 г кленового сиропу, 350 г цукру до пишної піни. Потім додайте рапсове масло, 1 ч.л. ванільного екстракту, яйця і жовтки по одному, продовжуючи збивати.
  3. Влийте в палений цукор тепле молоко і декількома порціями введіть борошняну суміш, збийте міксером на низькій швидкості. Якщо маса буде прилипати до стінок посудини, допомагайте собі лопаткою.карамельний торт
  4. Викладіть тісто в 3 круглі форми для випічки з однаковим діаметром. Надішліть в духовку на 30 хвилин, потім відразу відокремте готові гарячі коржі від форм і залиште охолоджуватись.
  5. 220 г вершкового масла кімнатної температури збийте міксером на середній швидкості протягом 1 хвилини. Додайте вершковий сир і продовжуйте збивати ще хвилину. Розчиніть каву в 3 ч. л. натурального ванільного екстракту, додайте 150 г кленового сиропу і збивайте крем до щільної гладкої консистенції.
  6. Розділіть карамельний крем на 4 частини. Покладіть перший корж на плоску тарілку, нанесіть чверть крему, потім інші два коржа, розподіляючи по ним таку ж кількість крему. Поставте торт в холодильник на 15 хвилин, після чого нанесіть крем, що залишився.вермонтський торт
Карамельний торт можна приготувати і за день, але краще розділити процес на два дні: спочатку спекти коржі і приготувати крем, а на наступний день зібрати всі шари. Це дозволить кавово-карамельному аромату яскравіше проявитися. Зберігається десерт до 4 днів в герметичній ємності в холодильнику. Перед подачею його потрібно витягти з холодильника і залишити мінімум на 1 годину – торт смачніший, якщо він кімнатної температури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: