Страви з картопляного пюре

Рада поділитися з вами 4 рецептами закусок. Страви з картопляного пюре готуються швидко, що підходить для зайнятих матусь і ділових бізнес-леді. В кінці статті ви знайдете відео, в якому наочно побачите, етапи приготування.

Картопляні палички

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г картопляного пюре
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. кунжуту
  • 1 ч. л. прованських трав
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. У глибокій ємності рукою змішайте борошно з розм’якшеним вершковим маслом. Туди ж додайте картопляне пюре. Знову вимісити тісто. Додайте сіль і перець за смаком.
  2. Накрийте ємність з тістом рушником, відкладіть на годину в холодильник. Готове тісто розкачати в прямокутник товщиною приблизно півсантиметра.
  3. Ножем для піци розріжте його на однакові смужки. Вистеліть деко пергаментом, на нього перемістіть заготовки. Змастіть останні збитим яйцем.
  4. Посипте палички кунжутом і прованськими травами. Готуйте закуску в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Подавайте з до столу трохи теплими.

Картопляні пиріжки з сиром

Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. борошна
  • 80 г твердого сиру
  • Соняшникова олія за смаком

Приготування:

  1. Картоплю очистити, нарізати шматочками і відварити до готовності. Відцідіть воду. До картоплі додайте дрібку цукру, зробіть пюре. Пересипьте до нього борошно. Замісіть тісто.
  2. Наберіть в столову ложку тісто, перемістіть його в долоню. Зробіть корж. У центр викладіть 1 ст. л. натертого твердого сиру. Краї коржика защипніть.
  3. Проробіть це і з рештою тіста. Готові пиріжки готуйте на розігрітій олії, злегка придавивши кожен товкачем для пюре. Смажте пиріжки, поки вони не придбають золотистий колір.

Коржі з лаваша з картоплею

Інгредієнти:

  • 600 г картопляного пюре
  • 6 тонких лавашей
  • 3-4 гілочки  петрушки
  • 3-4 пірця зеленої цибулі
  • 1 ч. л. паприки
  • 0,5 ч. л. часникового порошку
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Готове і тепле картопляне пюре змішайте з подрібненими цибулею і петрушкою. Туди ж додайте паприку, часниковий порошок, сіль і перець. Ретельно перемішайте суміш.
  2. З лаваша виріжте кола, діаметром відповідні вашої сковороді. На половину кола намажте картопляну начинку. Закрийте її другою половиною лаваша.
  3. У вас повинні вийти півмісяці. Смажте їх по 2 на розігрітій олії до золотистої скоринки. Готові вироби промокніть паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.

Роли з солоною рибою

Інгредієнти:

  • 350 г картопляного пюре
  • 150 г плавленого сиру
  • 3-4 гілочки петрушка
  • 3-4 пера зеленої цибулі
  • 2 листи лаваша
  • 20 г вершкового масла
  • 1 оселедець
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Готове картопляне пюре перемішайте з рубаною петрушкою. Лист лаваша змастіть плавленим сиром. Посипте його зеленою цибулею, нарізаним дрібними кільцями.
  2. Сирно-цибульну начинку накрийте другим листом лаваша. На нього викладіть і розрівняйте картопляне пюре. З одного краю залиште сантиметрів 5 без начинки. Цю смужку змастіть сиром.
  3. Поверх картоплі в кілька рядів викладіть шматочки оселедця. Їй заздалегідь видаліть кістки. Загорніть рулет, починаючи з картопляного краю. Так він буде надійно закріплений сиром.
  4. Загорніть рулет в плівку і відправте в холодильник на півтори години. Готову закуску наріжте скибочками і подавайте до столу охолодженою.

Смачного!

Ось які чудові страви з картопляного пюре можна приготувати досить швидко.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: