Сирний суп з грибами і фаршем: це так просто і смачно!

Апетитна тарілочка сирного супу – це так смачно! А коли суп насичений різноманітними овочевими смаками, та ще й легкий в приготуванні – це диво-рецепт! А все через те, що в цей суп йде не м’ясо, а фарш, який, як відомо, не вимагає тривалої підготовки.

Необхідні інгредієнти (на 2 літри):

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • перець солодкий – 0,5-1 шт.
  • капуста білокачанна – 1/4 вилка
  • шампіньйони – 150 г
  • фарш свинячо-яловичий – 0,3 кг
  • картопля – 3-5 шт.
  • томатний соус – 0,5 л
  • вода або бульйон – 1,5 л
  • сир плавлений – 200 г
  • лавровий лист – за смаком
  • запашний перець горошком – за смаком
  • сіль за смаком
  • свіжа зелень, часник – за бажанням
  • соняшникова олія

Приготування:

  1. Овочі для супу дуже зручно обсмажити в тій же ємності, в якій він і буде варитися. Обсмажити в каструлі білу цибулю, потім покласти до нього натерту або нарізану тонкими кружечками моркву, обсмажувати овочеві інгредієнти разом 2-3 хвилини.
  2. Солодкий перець нарізати квадратиками і додати до цибулі і моркви, продовжувати обсмажувати, помішуючи.
  3. Білокачанну капусту нарізати або нашаткувати, перекласти до овочів, тушкувати 5-7 хвилин на помірному вогні.
  4. Гриби обсмажити окремо на сковороді, перекласти зі сковороди в каструльку.
  5. Влити на ту ж сковороду ще трохи рафінованої олії, викласти фарш, розминаючи виделкою або лопаткою грудочки, обсмажити.
  6. Додати брусочки картоплі, злегка їх присмажити і залити все томатним соусом-заправкою (або томатною пастою, розведеною водою).
  7. Тушкувати 5-7 хвилин, посолити за своїм смаком, враховуючи, що в суп буде додаватися плавлений сир.
  8. Готову м’ясну зажарку перелити в каструлю разом з рідкою томатною заправкою до овочів і грибів.
  9. Залити овочі, гриби і фарш 1,5 л підготовленим гарячим бульйоном або звичайною чистою водою, додати один-два лаврові листки і перець, накрити кришкою, варити близько 5 хвилин.
    У киплячий суп додати шматочки плавленого сиру, перемішати, варити до повного розплавлення сиру близько 8-10 хвилин. Спробувати на сіль, за бажанням заправити суп часником або свіжою зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: