Торт-безе «Ялинка» з кокосовим кремом і «Raffaello»

Цей торт гідний захоплення. Одним шматочком справа не закінчиться)))

Інгредієнти:

безе:

  • білок 6 шт.
  • сіль щіпка
  • сік лимонний 1 ч.ложка
  • цукор дрібний або пудра 250 гр.
  • крохмаль кукурудзяний 1 ч.ложка

кокосовий крем:

  • молоко кокосове (охолоджене) 400 мл
  • маскарпоне (охолоджене) 300 гр.

прикраса:

  • цукерки Рафаелло
  • брусниця, вишня, зерна граната

Приготування:

  1. У чаші міксера збити яєчні білки з дрібкою солі до густої піни. Додати цукор, поступово (це важливо!), Столову ложку за ложкою, постійно збиваючи, до появи густої , блискучою піни. Додати лимонний сік і збити. Додати просіяний крохмаль і обережно перемішати лопаткою. Деко (або два) викласти надійним папером  для випічки або силіконовим килимком (я користуюся ним, бо до паперу кілька разів прилипав цукровий сироп).
  2. Видавити з корнетика з насадкою «Зірка» круглі основи з білка з хаотичним розташуванням завитків. У мене вийшло 3 круглих заготовки ( яруси для ялинки) різного діаметру – 22, 15 і 7 см (одиночна верхівка) Якщо деко не вміщає такі великі кола, то випікати на двох деко.
  3. Духовку розігріти до 120 градусів C. Поставити в духовку листи і випікати протягом 30 хвилин при 120 градусах C. Потім зменшити температуру до 100 градусів C і випікати (сушити) безе 2 години. Повністю остудити.
  4. Крем кокосовий :замочити в холодній воді желатин. Нагріти трохи кокосової води і розчинити в ній набряклий желатин. Кокосове молоко добре охолодити в холодильнику (можна навіть поставити в морозилку на півгодини). Вийняти з банки застиглі кокосові вершки (приблизно півбанки) і покласти в чашу міксера. Кокосову воду можна використовувати в каррі, рагу або додати в ванну. У кокосове молоко додати маскарпоне, цукор, ваніль (за бажанням) і цукрову пудру і збити протягом приблизно 1 хвилини, поки маса не збільшиться в об’ємі. В кінці влити молоко з желатином і змішати з кремом. Поставити охолонути.
  5. Збірка: десерт викласти на тарілку , в якій будете подавати торт, перший -найбільше коло, покрити частиною крему, далі менший шар, крем, далі верхівка. Прикрашаємо торт . Я прикрасила цукерками Рафаелло і брусницею, можна взяти іншу ягоду і зерна граната.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: