Торт «Халва»: Дуже незвично і смачно

Надзвичайно смачний тортик. Всім сподобається!

У рецепті поетапно описаний процес приготування всіх частин і складання торта.

Какао бісквіт

Інгредієнти

  • 5 яєць
  • 3/4 склянки цукру
  • 2/3 склянки борошна
  • 1/3 чашки какао

Приготування

  1. Змішати борошно і какао, просіяти. Білки відокремити від жовтків, збити білки в густі піки.
  2. В кінці збивання додати цукор, ложку за ложкою, збиваючи після кожного додавання.
  3. Додати яєчні жовтки по одному, постійно  збиваючи .
  4. Потім додати борошно і какао. Обережно перемішати тісто.
  5. Форму діаметром 23 см вистелити пергаментним папером (дно),  не змащуйте боки.
  6. Акуратно вилити тісто. Випікати при температурі 160 – 170 ° С протягом 35 – 40 хвилин або близько того.
  7. Перевіряти сухою  шпажкою. Вийняти торт з духовки, розрізати на 2 частини.

Сезам торт

Інгредієнти

  • 4 білка
  • ½ склянки цукру
  • ½ столові ложки картопляного борошна (крохмаль)
  • ½ столові ложки борошна звичайного
  • ½ чайної ложки порошку для випічки
  • 150 гр насіння кунжуту

Приготування

  1. Білки збити в густі  піки поступово додаючи цукор.
  2. Коли піна вже досить міцна, додати решту інгредієнтів.
  3. Вилити в форму для випічки, застеливши її пергаментом.
  4. Випікати при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.

крем Халвовий

Інгредієнти

  • 1/2 літра молока
  • 3 столові ложки борошна
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 склянки цукрової пудри
  • 4 яєчних жовтки
  • 1/2 склянки вершкового масла
  • близько 200 г ванільна або арахісова халва

Рецепт приготування

  1. З перерахованих інгредієнтів крім масла і халви готувати пудинг – Закип’ятити половину молока з цукром, а в другу половину влити збиті жовтки, всипати борошно, перемішати, що б не було грудок і влити повільно в кипляче молоко.
  2. Повинен вийти густий пудинг. Коли пудинг готовий, залишити його повністю охолонути.
  3. Масло розтерти в пух, потім по ложці додавайте халву, весь час збивайте.
  4. Потім додати холодний пудинг, все добре збити.
  5. Спробуйте крем, якщо потрібно, додайте цукор, тому що все залежить від  халви. Крем охолоджуємо .
  6. Збірка: Бісквіт какао-крем-корж сезам-крем-бісквіт какао-крем.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: