Торт “Казка” – улюблений смак дитинства

Торт “Казка” – улюблений смак дитинства

Смачні та ніжні коржі з таким сметанним кремом – це саме те, що прекрасно підходить до чаю або кави.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 400 г;
  • сметана – 1 стакан;
  • цукор – 150 г;
  • розпушувач – 2 ч.л;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • какао – 2 ст.л.

Для приготування крему візьміть:

  • сметана – 500 г;
  • цукор – 180-200 г.

Для приготування глазурі:

  • цукор – 6 ст.л;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао – 4 ст.л;
  • молоко – 4 ст.л.

Ще вам потрібен 1 стакан волоських  горіхів.

Змішуємо сметану з цукром і розпушувачем, ваніліном. Масу добре вимішуємо віночком і ділимо на 2 частини.

В одній розмішуємо какао і борошно (180 г), в другу – додаємо 220 г борошна і вимішуємо тісто.

Кожну частину тіста ділимо ще на 3 частини і випікаємо коржі.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом викладаємо коржі, які потрібно наколоти виделкою.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо коржі по 7 – 10 хвилин. Охолоджуємо коржі.

Збиваємо сметану з цукром до густої маси.

Формуємо торт, чергуючи коржі (білі і темні) і змащуючи їх кремом.

Для глазурі з’єднуємо всі продукти і варимо на повільному вогні до густоти.

Поливаємо глазур’ю торт і прикрашаємо його подрібненими горіхами.

Ставимо торт на ніч в холодильник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: