Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво

Сьогодні хочу поділитися рецептом печива “Ягідний дзвін”. Ох і любимо ми це печиво, дуже вже смачні вони виходять, рідні просять готувати частіше. Так легко, якщо є склянка будь-якого варення або свіжі ягоди і борошно, готується дуже швидко без розпушувача та соди

Інгредієнти:

  • Варення – 200 гр
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Цукрова пудра – 130 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1/4 ч.л.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра – 300 г
  • Вода кип’яток – 2-4 ст.л.
  • Лимонна кислота – за смаком

Приготування:

  1. Для початку замісимо тісто: у миску просіюємо борошно, натрімо на великій тертці вершкове масло, щойно з холодильника і перемішаємо з борошном.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  2. Додаємо цукрову пудру, можна взяти готову, я подрібнюю сама за допомогою блендера.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  3. Розбиваємо яйце, додаємо трохи солі і замішуємо тісто.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  4. Тісто готове, виходить пластичне, до рук не липне, прибираємо в холодильник на 20 – 30 хвилин.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  5. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 2 рівні частини, відразу прямо на килимку або папері для випічки, за допомогою качалки розкачуємо тісто в прямокутник, прорівнюємо руками.
  6. Розмір прямокутника у мене вийшов 30 см х 20 см.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  7. Відправляємо в духовку і випікаємо 10 -12 хвилин до легкого золотистого відтінку, потім розкачуємо другий прямокутник і випікаємо в духовці.
  8. Беремо варення або джем і щедро змащуємо корж.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  9. Зверху накриваємо другим коржем.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  10. Приготуємо глазур. Вмиску кладемо цукрову пудру, потім поступово чайними ложками додаємо гарячу воду, я ще додаю сік лимона, тоді глазур буде з кислинкою.
  11. Добре перемішуємо, глазур не повинна бути надто рідкою, наносимо на верхній корж і розрівнюємо.Варення у мене не затримується: готую з нього найсмачніше печиво
  12. Дамо глазурі застигнути і можна приступати до дегустації.

Виходить дуже смачно і ще дуже швидко готується, всім рекомендую.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: