Як приготувати булочки з курагою

Яке щастя, що абрикосові булочки можна приготувати в будь-який час року – не важливо, яким вдалим був урожай, адже під рукою завжди є курага.

Для приготування булочок ми використовували не звичайне, а парене молоко. Звичайно, підійде будь-яке з високим відсотком жирності. чим хороша начинка з кураги, так це консистенцією – вона виходить майже як густий джем.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 530 г
  • молоко 300 мл
  • соняшникова олія 75 мл
  • цукор 110 г
  • курага 200 г
  • дріжджі 8 г
  • яйце 2 шт.
  • родзинки50 г
  • ванільний цукор 10 г
  • вершкове масло 25 г
  • сіль 0,5 ч. л.
  • цукрова пудра за смаком
  • кунжут за смаком

Приготування:

  1. Для початку залийте родзинки і курагу окропом і залиште до повного охолодження.
  2. Готуємо опару. Змішайте в глибокій мисці дріжджі з 2 ст. л. борошна і 1 ст. л. цукру. Додайте 50 мл молока, перемішайте до однорідності і поставте опару відпочивати в тепле місце на 20 хвилин.
  3. Промийте сухофрукти і промокніть їх рушником. У родзинки просійте 1 ст. л. борошна і обваляйте їх в ньому.
  4. Готуємо тісто. Збийте 1 яйце з сіллю і додайте до нього опару, цукор (70 г) і ванільний цукор (1 пакетик). Все ретельно перемішайте. Додайте молоко, що залишилося і рослинну лію. Просійте в рідку суміш 500 г борошна і замісіть еластичне  тісто.
  5. Вмішайте родзинки в тісто, змастіть його рослинною олією, накрийте плівкою або рушником і залиште на півтори години.
  6. Коли тісто вже майже підійде, займіться начинкою. Курагу порізати на шматочки і подрібніть в блендері разом з лимонною цедрою, вершковим маслом і 2 ч. л. цукру.
  7. Розділіть тісто на 11 кульок, накрийте їх і залиште ще на 10 хвилин. Потім кожну  розкачайте, викладіть в центр 1 ст. л. начинки, скрутіть в мішечок, переверніть швом вниз і трохи розкачайте.
  8. Отриманий корж з начинкою акуратно розріжте по краях так, як показано у відео, щоб вийшла форма квітки. Викладіть заготовки на з деко , попередньо застелене пергаментним папером ,і залиште підніматися на годину.
  9. Коли булочки підійдуть, змастіть їх жовтком, присипте кунжутом і відправте запікатися в духовку на 20 хвилин при 180 градусах. Готові булочки можна додатково змастити вершковим маслом і присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Завдяки тому, що тісто постійно відпочиває, воно збільшується в розмірі як мінімум в 3 рази. В результаті виходять гарні здобні булочки. Їх можна прикрасити маком, тертими волоськими горіхами або пластинами мигдалю – на ваш смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: