Як приготувати пиріг «Трояндочки»

Пиріг, зібраний з мініатюрних булочок-трояндочок з начинкою з шоколадно-горіхової пасти, він здивує своїм неординарним виглядом і порадує чудовим смаком!

Дріжджове тісто для пирога піднімається в 2 підходи, завдяки чому випічка виходить  пишною і ніжною. Пиріг можна не різати: булочки відмінно відділяються одна від одної – дуже зручно!

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 600-700 г
  • молоко 300 мл
  • цукор 100 г
  • вершкове масло 50 г
  • яйце 2 шт.
  • дріжджі 8 г
  • сіль 1 дрібка
  • «Нутелла» 200 г
  • жовтки 1 шт.

Приготування:

  1. У тепле молоко додайте дріжджі і 1 ст. л. цукру. Перемішайте, залиште в теплі на 10 хв., щоб дріжджі запустилися.
  2. Яйця збийте з цукром, що залишився, додайте опару, просійте борошно. У борошні зробіть поглиблення, влийте розтоплене вершкове масло, додайте сіль. Замісіть  м’яке тісто, залиште в теплі на 40 хв. Тісто, що підійшло замісіть і покладіть  в тепле місце  ще на 40 хв.
  3. Викладіть тісто на  робочу поверхню, притрушену борошном, перемісіть тісто ще раз , розділіть на 2 частини. Кожну розкачайте в пласт товщиною 0,5-0,7 мм.  Зробіть кружечки діаметром приблизно 10 см.
  4. 4 кружечка викладіть в ряд внахлест. За допомогою кондитерського мішка викладіть порцію горіхової пасти. Складіть заготовку навпіл, потім скрутіть в рулетик.
  5. Утворені трояндочки з тіста викладіть в змащену маслом форму на деякій відстані одну від одної. Дайте їм піднятися протягом 15 хв., Потім змастіть жовтком і відправте в духовку на 25-30 хв. при 180 градусах.

Замість шоколадної пасти для наповнення булочок можете використовувати будь-яке густе варення, заварний крем або варене згущене молоко. Щоразу пиріг буде з новим смаком. Приємного вам чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: