Якщо є сметана та 30 хвилин часу. Як приготувати швидке печиво без жиру та яєць

Печиво на сметані виходить м’яким, тане у роті, дуже ніжним і готується все просто і швидко.

Інгредієнти:

  • сметана жирна, 200 г
  • цукор, 100 г
  • борошно, 300 г
  • ванілін
  • розпушувач, 1 пакетик

Приготування:

  1. Сметана має бути кімнатної температури.
  2. Змішуємо її з цукром та ваніліном за смаком. Перемішуємо.
  3. Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.
  4. Всипаємо борошно частинами та вимішуємо м’яке та пружне тісто.
  5. Порада: вам може знадобитися трохи більше або менше борошна, головне, не зробіть тісто надто тугим, тоді печиво не вийде м’яким, а буде твердішим.
  6. Вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  7. Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини.
  8. Кожну розкачуємо в пласт із завтовшки близько 5 мм.
  9. Беремо різні форми і вирізаємо печиво, викладаємо їх на лист, застелений пергаментом.
  10. Випікаємо при 150 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці, воно має підзолотитися. Дивіться, щоб воно не пересушилося.
  11. Виймаємо з духовки, викладаємо на тарілку та остуджуємо, присипаємо цукровою пудрою за бажанням.

Дуже смачне, просте та швидке печиво можна готувати регулярно на сніданок чи полудень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: