Яку каву п’ють в різних країнах світу

Яку каву п'ють в різних країнах світу

Мільйони людей у всьому світі починають свій день з чашки міцної кави чи кавового напою. І в кожній країні є свої секрети приготування кави. Дізнайтеся незвичайні способи приготування кави. Можливо, і вам захочеться урізноманітнити свій ранок новим смаком улюбленого напою.

В’єтнам: Яєчна кава

В основі рецепта – яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.

 

Фінляндія: Лапландська кава

У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.

Італія: Еспрессо по-римському

Еспрессо з кружальцем лимона, причому перед вживанням лимон треба «розплющити» ложечкою об стінки або дно чашки.

 

Аргентина: Лагріма

У молочну піну додається лише кілька крапель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.

Іспанія: Бонбон

Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.

 

Марокко: Кава зі спеціями

Суміш спецій на кшталт насіння кунжуту, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить… дійсно сильний напій.

Гонконг: Кава з чаєм

Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка! Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шоти кави.

 

Греція: Фраппе

Кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода – ось інгредієнти смачного frappé.

Німеччина: Фарисей

Цей напій винайшли в Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під масивною шапкою зі збитих вершків «ховається» пристойна порція рому в каві.

 

Сенегал: Тоуба

Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована кава.

Туреччина: Кава з часником і медом

Популярний напій в Туреччині. Ця кава ще називається «Рецепт старого мавра».

 

Ямайка: Кава з апельсином

Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційну ямайську каву готують, додаючи в неї цей міцний алкогольний напій.

США: Мокачіно, кава з шоколадом

Mокaчінo – це кавовий напій, до cкладу якого входять кава еспpecco, молoкo і гарячий шoкoлaд. Батьківщина мокачіно – Північна Америка, де напій спеціально робили для людей, яким не подобався насичений смак міцного еспресо

 

Індія: Кава масала

Крім кави, до складу напою входить кардамон, суміш перців, кориця, молоко і цукор.

Кава, шоколад і морозиво.

Незвичайну подачу кави придумав Дейн Левінрейд – бариста з Південної Африки. Вафельні ріжки покриті зсередини сумішшю з чотирьох видів шоколаду, з різним процентним вмістом какао. Щоб встигнути насолодитися кавою, у вас є 10 хвилин, після чого шоколад почне танути, а ріжок розпадатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: