Забутий сільський рецепт картоплі

Тушкована в печі картопля – це найароматніша і найсмачніша страва. Сьогодні печі є у одиниць, але й в духовці можна зробити точно таку ж смакоту, використовуючи цей  рецепт.

Інгредієнти:

  • картопля, 4 шт
  • сало, 150 г
  • цибуля, 1 шт
  • сіль, перець, трави та інші спеції за смаком
  • масло вершкове, 30 г
  • паприка, спеції для м’яса

Приготування:

  1. Ще нам будуть потрібні скляні баночки по 500 г – вони будуть замість горщиків і сільських баняків, в яких будемо запікати страву.
  2. Картоплю ріжемо невеликими шматочками.
  3. Сало або підчеревину також ріжемо шматочками.
  4. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
  5. Змішуємо картоплю, сало, цибулю, заправляємо все сіллю, спеціями, перцем і травами. Добре перемішуємо масу.
  6. У сухі і чисті баночки розкладаємо по шматочку вершкового масла і заповнюємо картоплею з салом.
  7. Масу добре трамбуємо, адже вона в процесі приготування, осяде.
  8. Зверху кладемо шматочки вершкового масла і накриваємо баночки фольгою.
  9. Відправляємо банки в холодну духовку, включаємо її на 180 градусів і запікаємо 1 годину.
  10. Викладаємо картоплю в тарілки, можна ще посипати зеленню і часником і подавати з різними м’ясними та рибними закусками, салатами.
  11. За смаком ви ще можете додати гриби, а масло замінити сметаною або вершками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: