Закриваю по 30 банок щороку і все мало. Рецепт солодких маринованих помідорів

Помідори виходять дуже смачними, солодкими. Випивається навіть розсіл! Завжди готую багато, але ці помідорчики з’їдаються першими.

Інгредієнти:

  • помідори червоні і жовті,
  • часник
  • чорний перчик горошок
  • сіль
  • цукор
  • лимонна кислота
  • листя вишні та смородинки
  • парасольки кропу

Приготування:

  1. Банки ставимо в духовку на прогрівання хвилин на 10 хвилин при температурі 100 градусів можна і більше. Попередньо банки помити та висушити.
  2. Потім поставити воду в каструлі, довести до кипіння, а потім залити в банки до країв. Звичайно, спочатку потрібно укласти в банки зелень, спеції та помідори, а потім залити окропом.
  3. Далі почекати 15 хвилин, як руці буде комфортно. Тоді можна вилити воду із банок. І є два варіанти: можна вилити воду назад в каструлю і трохи долити води і поставити знову кип’ятити, або, як я робила для економії часу. Наливала в каструлю нову воду та ставила кип’ятити. Далі заливаємо вдруге і знову чекаємо охолодження.
  4. Після цього готуємо розчин.
    На 1 літр води потрібно:

    • 1 столова ложка солі
    • 2 столові ложки цукру з гіркоюлимонна кислота
    • на літрову баночку – 1/3 ч. л. або 3 гр
  5. На літрову банку піде півлітра розсолу. Уявляєте і це майже все. Кришки можна прокип’ятити або просто протерти оцтом.
  6. Далі потрібно закатати банки і поставити в комору або поставити на підлогу до повного остигання. Попередньо постелити рушник на підлогу та на нього поставити банку.
  7. От і все! Смачні помідори готові, чудовий смак порадує вас взимку. А влітку раджу їсти більше свіжих овочів!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: