Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами

Сьогодні на вечерю у нас буде запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами.

За що я люблю овочеві пироги з м’ясом, так це за їх простоту. Тут вам відразу і гарнір, і основна страва. Такі запіканки завжди виходять соковитими і ароматними. Фарш підійде будь-який, навіть краще змішати два або три види м’яса.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре 500-700 г
  • сметана 80-100 г
  • курячий фарш 500 г
  • Цибуля 1 шт.
  • часник 2-3 зуб.
  • помідор 400-500 г
  • Томатна паста 1-1,5 ст. л.
  • баклажан 400-500 г
  • яйце 1 шт.
  • паприка 0,25 ч. л.
  • Куркума 0,25 ч. л.
  • базилік 0,25 ч. л.
  • Червоний перець мелений 0,25 ч. л.
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Очистіть картоплю, відваріть і зробіть пюре. Баклажани помийте і наріжте кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і запікайте 15-20 хвилин при 180 градусах.запечені баклажани
  2. Складіть фарш, цибулю і часник в чашу блендера і перебийте до однорідності. Потім обсмажте на сухій сковороді до випаровування вологи, посоліть і поперчіть.фарш на сковороді
  3. Натріть помідори на крупній тертці і додайте до фаршу. Туди ж відправте томатну пасту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою 10-15 хвилин.фарш з томатною пастою
  4. Змастіть форму для запікання вершковим маслом і викладіть на дно 2/3 картопляного пюре. Рівномірно розподіліть і наколіть виделкою. Залийте сметаною і додайте спеції.запіканка з картоплею
  5. Викладіть шар баклажанів, а зверху – фарш. Вбийте яйце в пюре з картоплі , що залишилось і добре перемішайте. Перекладіть його в кондитерський мішок і прикрасьте запіканку гратами або просто покрийте картопляною масою.баклажанная запіканка
  6. Надішліть запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Щоб страва краще тримала форму, дайте їй настоятися 15 хвилин.овочева запіканка з фаршем

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: