Добірка чудово ілюстрованих книжок для дітей і не тільки

Добірка чудово ілюстрованих книжок для дітей і не тільки
На сьогодні книжки для дітей — це не просто окремий світ, це ціла палітра кольорів, яка сподобається усім без винятку. Тому ми зібрали найкращі ілюстровані книги, гортати сторінки яких буде цікаво як дітворі та підліткам, так і їх батькам.

Погляньте на свою книжкову полицю: чи багато там якісної дитячої літератури? І чи справді вона зможе зацікавити свого вибагливого читача? Справа в тому, що діти хочуть фарб, їм нецікаво гортати тоненькі  сірі сторінки книжки, вкриті дрібними буквами. Дитяче око тягнеться туди, де є малюнок — великий та оригінальний.

Тому зараз все більшої популярності набирає візуальна книга, тобто книга, в якій візуальне переважає над вербальним. Це явище поки що незвичне для видавничої справи в Україні, але в порівнянні з попередніми роками, в книгарнях з’являється все більше ілюстрованих книг.

Тому сьогодні Мізки.com пропонує вам добірку ілюстрованих дитячих книжок, від яких не зможуть відірватись не лише діти, але й дорослі.

Оксана Була “Зубр шукає гніздо”

Всім відомо, що коли приходить зима, все довкола засинає — і рослини, і тварини. Але чи знає ваша малеча, хто саме вкладає спати звірів, та кому не спиться в холодну пору? На ці запитання відповість книга-картинка “Зубр шукає гніздо” Оксани Були, яка, окрім того, вчить дітей любити природу та завжди залишатися собою.

Видання “ЛітАкцент” назвало книгу “Зубр шукає гніздо” найкращою книгою для дітей в 2016 році.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 5 років.

Георгій Коваленко “Біблійні історії для дітей”

Збірка ілюстрованих оповідань для дітей від філософа, блогера та протоієрея Георгія Коваленка. На її сторінках ви знайдете 33 історії — від створення світу до Воскресіння Христового.

Оповідання не охоплюють всі тези Біблії, а лише ті сюжети, які зможе зрозуміти молодше покоління.

“Незважаючи на ваше ставлення до релігії, ця книга саме про те, що ми маємо цінувати один в одному, і які цінності повинні допомагати нам розвиватись”, – підкреслила директор видавництва #книголав Світлана Павелецька.

Книжка рекомендована дітям, віком від 6 до 12 років.

Ульф Старк “Маленька книжка про любов”

“Маленька книжка про любов” шведського письменника та сценариста Ульфа Старка насправді є великою історією про великі почуття. І хоча в ній йдеться про війну, нужду та несправедливість, для кохання завжди знайдеться місце, тим паче — для першого.

Тож якщо вам хочеться нарешті поповнити книжкову полицю якісною дитячою літературою, “Маленька книжка про любов” саме те, що потрібно вам та вашій дитині. Хоч на її сторінках піднімаються складні питання, вона сповнена любові і відновлює віру в людей. А ще — тут багато малюнків.

Книжка рекомендована дітям, віком від 9 до 12 років.

 

Іван Франко “Фарбований лис”

Улюблена казка багатьох українців про лиса, який, намагаючись довести друзям свою злодійську майстерність, потрапляє в халепу. Але навіть в цьому випадку йому вдалось викрутитись. От тільки не потрібно забувати, що з неправдою можна далеко зайти, але назад повернутись уже не вийде.

Чудове повчальне оповідання, доповнене кольоровими ілюстраціями Костя Лавра, сподобається не лише дітям, але й дорослим.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 8 років.

Олександра Мізелінська, Даніель Мізелінський “Під землею. Під водою”

“Під землею. Під водою” — книга-алігат (дві книги в одній) польських художників Олександри та Даніеля Мізелінських. Завдяки їй читач відправиться в цікаву подорож вглиб Землі, де зустріне шахтарів, пасажирів метро та спелеологів, а також — відшукає кістки динозаврів та різні стародавні предмети. Щоразу він опускатиметься глибше і глибше, досягнувши ядра Землі.

Перевернувши книжку, на читача чекатиме ще одна подорож, але цього разу — глибинами морів та океанів. Тут на нього чекатимуть водолази та науковці, а отже — знайомство з підводним світом. Детальні ілюстрації допоможуть легше сприймати інформацію та краще пізнати світ.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 8 років.

 

Джоан Роулінг “Гаррі Поттер і таємна кімната. Ілюстроване видання”

Книга, яку обожнюють мільйони по всьому світу, призначена не лише для відданих поттероманів, але й для тих, хто лише починає знайомитись із світом магії та його головними персонажами, а завдяки ілюстраціям цей процес стане ще більш захопливим.

Отож, Гаррі уже набридли канікули, і він щосили намагається повернутись у Гоґвартс. Але маленьке створіння на ім’я Доббі шле йому погрози із застереженнями не робити цього, бо там на хлопця чекає справжня небезпека.

Навколо головних героїв починає відбуватись щось дивне, але хто сприяє цьому? Чи причетний до усіх небезпек Волдеморт?

Книжка рекомендована дітям, віком від 6 років, підліткам та дорослим.

Джоан Роулінг “Гаррі Поттер і філософський камінь”

Перша частина уже відомої на сьогодні у всьому світі книги про пригоди чарівника Гаррі Поттера викликала справжній ажіотаж серед читачів. А це велике ілюстроване видання стане святом як для шанувальників цієї книги, так і для тих, хто лише розпочинає своє знайомство з нею.

Малий Гаррі, який живе під сходами в будинку дядька та тітки, ще не знає, яка доля чекає на нього, і який світ скоро відкриється перед його очима. Чарівні палички, літання на мітлі, магія на кожному куточку — ну кому таке може не сподобатись?!

Разом із Гаррі читач зануриться з головою в світ нового та інколи незрозумілого, а кольорові ілюстрації допоможуть якнайкраще сприймати те, що відбуватиметься на сторінках книги.

“Побачивши ілюстрації Джима Кея, я була глибоко зворушена. Мені подобається його бачення світу Гаррі Поттера, і я вдячна йому за талановите втілення цього бачення — це для мене велика честь”, – зазначила Джоан Роулінг.

Книжка рекомендована дітям, віком від 9 до 12 років, підліткам.

Катерина Міхаліцина “Хто росте у парку”

Кожен із нас рано чи пізно намагається знайти себе у цьому великому світі. І добре, що є батьки, які можуть розповісти про те, що цікаве маляті, а що робити, якщо ти — молоденький паросток і нічого про себе та довкілля не знаєш?

Завдяки ілюстрованій книжці “Хто росте у парку” діти відправляться в невеличку подорож разом із паростком, який намагається дізнатись, чий він. Бо щастя полягає в тому, “щоб знайти у цьому світі когось схожого на себе”. Тож дітлахи не лише вивчать, як виглядають різні дерева, як вони цвітуть та яке в них листя, але й зрозуміють важливість родинного кола.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 8 років.

Антуан де Сент-Екзюпері “Маленький принц”

Чи є серед ваших друзів лис? Ні, а от у відомого французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері він був. Одного разу, перелітаючи Атлантичний океан, його літак зазнав аварії над Лівійською пустелею. Там йому довелося провести 10 днів, і поки він ремонтував літак, до нього приходив пустельний лис. Екзюпері подружився з ним, а через деякий час написав казку “Маленький принц”, в основу якої і лягло це знайомство.

Хоча “Маленький принц” — казка про мудрість дитячої душі, вона не схожа на інші казки, адже в ній присутні “недитячі” поняття, на її сторінках відкривається справжнє бачення світу.

Книжка рекомендована дітям, віком від 6 до 12 років.

Галина Вдовиченко “36 і 6 котів”

Як виглядатиме помешкання, якщо в ньому оселяться кілька десятків котів? І чим займатимуться там 36 дорослих та 6 маленьких клубочків щастя?

Книга “36 і 6 котів” — чудовий приклад того, що потрібно допомагати усім, навіть якщо ви були не готові до цього. Ця розповідь не просто про котиків, які, між іншим, демонструють свій характер, а про дружбу та добро. Вона стане хорошим подарунком для усіх котолюбів, і мова йде не лише про дітей, дорослі теж оцінять її яскравість та непересічність.

Книжка рекомендована дітям, віком від 6 до 12 років.

Мар’яна Князевич “Шустрик”

Повчальна історія про лисеня здасться знайомою, мабуть, усім дорослим. Пригадуєте, скільки раз, не послухавшись застережень інших, ви потрапляли в неприємні ситуації? А що тоді казати про дітей, для яких бути неслухняними інколи стає життєвим девізом?!

Історія Мар’яни Князевич допоможе батькам на прикладі головного героя пояснити своїм діткам, що потрібно слухатись батьків, адже бажання продемонструвати свою самостійність може обернутись для них великою халепою.

В 2015 році книга “Шустрик” потрапила в список найкращих книг Форуму видавців.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 8 років.

Іван Малкович “Абетка”

“Абетка” — одна із найпоширеніших книг видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”. Ба більше, саме з неї почалась його історія. Кожен, хто хоч хвилину присвятить цій книжці, назавжди запам’ятає її художні образи, над якими працював Кость Лавро.

Тут ви знайдете вірші, які відомі не одному поколінню українців. А ще — “Абетка” за час свого існування знайшла не лише тисячі прихильників, але й отримала безліч літературних нагород.

Разом з цією книгою ви збагатите дитинство своєї малечі та пригадаєте власне.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 5 років.

Річард Скаррі “Найкращий словник”

Книга “Найкращий словник” відомого художника-ілюстратора та дитячого письменника Річарда Скаррі сподобається вашій дітворі — тут багато кольорових картинок, завдяки яким буде цікаво вивчати нові слова.

Разом з “Найкращим словником” ваші діти поринуть у кольоровий світ, з допомогою якого уже більше 50 років дітлахи з різних куточків світу поповнюють свій словниковий запас.

Книжка рекомендована дітям, віком від 3 до 5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: