Годую полуницю за методом голландських фермерів – молоком: цвіте суцільним килимом, а полуниці в 1,5-2 рази більше

Молоко з давніх-давен служить підживленням для багатьох городніх рослин. І полуниця не є винятком. Особливо метод популярний у голландських фермерів.

Через тиждень після підживлення цим «білим натуральним добривом» полуничні грядки не впізнати.

Навіть найслабші кущі пускаються в бурхливий зріст. Листя стає темно-зеленого насиченого кольору, а грядка вся покривається суцільним білим килимом.

Молоко позначається і на величині ягоди – вони стають в 1,5-2 рази більші.

У нас місцевий фермер навіть скуповував прострочене молоко в магазинах і поливав рослини. Але в цій справі головне – не перестаратись.

Тому ділюся точними пропорціями молочного підживлення.

Підійде як і своє парне молоко, так і магазинне, а також сироватка або кисле молоко.

Пропорції для полуниці

Молоко

Беремо в пропорції 1 до 50. Загалом, у стандартне 10-літрове відро вливаємо склянку молока. Якщо магазинне, то краще використовувати найменшої жирності.

Розбовтуємо і обприскуємо цим молочним розчином по листку до повного змочування – краще ввечері або в похмуру погоду.

Мікроелементи, що містяться в продукті, служать підживленням.

По листку працює і як засіб проти патогенних грибків – утворюється жирова плівочка, яка захищає від кліщів, борошнистої роси та ін.

Годую полуницю за методом голландських фермерів - молоком: цвіте суцільним килимом, а полуниці в 1,5-2 рази більше

Сироватка та кисле молоко

Відмінним засобом є і сироватка з кислим молоком.

Тут пропорції можна збільшити – розмішуємо в 10 л води до 1 літра кислого молока або сироватки. Таким розчином поливаємо грядку. Можна й обприскати.

Під час цвітіння, звичайно, обприскувати молоком не слід.

Годую полуницю за методом голландських фермерів - молоком: цвіте суцільним килимом, а полуниці в 1,5-2 рази більше

А ось до цвітіння і після нього – найкращий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: