Цвітна капуста з хрусткою скоринкою в гостро-солодкій глазурі — смачна страва без недоліків
від Denzhyttya
27 Квітня, 2020
- Попкорн з цвітної капусти.
Навіть у такої ностальгічної страви як цвітна капуста в клярі були свої недоліки. У цьому варіанті звичайні суцвіття перетворюються у зручне канапе, кляр при цьому зберігає хрусткість і набуває нового сусіда в особі гостро-солодкої глазурі з меду і гострого соусу.
Поради: як отримати смачну страву
- Капусту потрібно розбирати на дійсно дрібні суцвіття, тому що у фритюрі їй доведеться провести всього 2-3 хвилини, а хрустким повинен вийти тільки кляр.
- Використовуйте не просто холодну, а крижану сильно газовану воду (можна замінити пивом), завдяки їй глютенові нитки, що містяться у борошні, сильно скоротяться, забезпечуючи кляру максимальну хрусткість.
- Кляр не потрібно залишати на зберігання, робіть його в той час, коли розігрівається масло і використовуйте моментально.
- Обсмажену цвітну капусту в клярі викладайте на решітку в один шар, щоб хрустка скоринка не стала м’якою під дією пари від сусідніх суцвіть.
- Попкорн з цвітної капусти потрібно подавати та пробувати відразу ж, чим довше суцвіття лежать, тим менше стають хрусткими.
Необхідні інгредієнти
Для капусти
- 1 ст. (120 г) борошна;
- 1 ст. ложка розпушувача;
- 1 ст. ложка солі;
- ¾ ст. (180 мл) крижаної газованої води;
- ½ цвітної капусти;
- рослинна олія для фритюру.
Для глазурі
- ¼ ст. меду;
- 3 ст. ложки соку лайма;
- 1 ст. ложка крохмалю;
- 1 ч. ложка сушеного часнику;
- шрірача (або інший гострий соус) за смаком.
Як приготувати
- Розберіть цвітну капусту на маленькі суцвіття.
- Поки рослинна олія розігрівається, приготуйте кляр, змішавши між собою розпушувач, сіль і борошно, а потім з’єднавши сухі інгредієнти з крижаною водою.
- Занурте кожне з суцвіть в кляр, дайте надлишкам стекти та обсмажуйте у фритюрі (по 5-7 штук за раз) по 2-3 хвилини до золотистого кольору. Викладайте капусту в один шар на паперові рушники або ґрати.
- Розкладіть обсмажені суцвіття на листі та запікайте при 180 градусах 10 хвилин.
- Поки кольорова капуста в клярі стоїть в духовці, приготуйте глазур, з’єднавши всі інгредієнти разом зі списку і проваріть, помішуючи, 2-3 хвилини.
- Залийте смажену цвітну капусту глазур’ю і перемішайте. Подавайте відразу ж.
Приємного апетиту.
Джерело:
ukr.media
Позначки