Ворожіння на Старий Новий рік

У ніч на Старий Новий рік, з 13 на 14 січня, заведено ворожити. За традицією, дівчата збиралися великою компанією і намагалися зазирнути у майбутнє.

УНІАН зібрав для вас найпопулярніші та нескладні ворожіння на Старий Новий рік. Приступаючи до ворожіння, важливо чітко сформулювати своє запитання та абстрагуватися від всього, що може відволікати.

1. Ворожіння на Старий Новий рік на судженого

Це – дуже простий і популярний спосіб ворожіння. За його допомогою ви зможете дізнатися ім’я майбутнього чоловіка. Для цього достатньо вийти на вулицю і запитати в першого зустрічного його ім’я. Те ім’я, яке він виголосить, і буде ім’ям майбутнього супутника.

2. Ворожіння на майбутнього чоловіка

Ворожать на обручці, хлібі та гачку. Їх складають у посудину з іншими дрібними предметами, наприклад, камінчиками. Після цього кожна з дівчат, не дивлячись, дістає першу річ. Хліб – до багатого чоловіка, обручка обіцяє красеня, гачок – бідняка.

3. Ворожіння на судженого за допомогою обручки

У ніч з 13 на 14 січня ворожать на майбутнього чоловіка. Компанія дівчат таким чином може дізнатися, хто вийде заміж. Ті, хто гадає, по черзі катають обручку по підлозі. Якщо вона покотиться до дверей, дівчина скоро вийде заміж.

4. Ворожіння у ніч на 14 січня на бажання

Перед сном 13 січня напишіть на окремих папірцях 10 бажань, листочки покладіть під подушку. Прокинувшись, витягніть один з них – це бажання здійсниться у 2020 році.

5. Ворожіння за чоботом

Це просте традиційне гадання, при якому дівчата кидали на дорогу чобіт. Носок взуття, яке впало на землю, показував, в яку сторону дівчина, яка ворожить, вийде заміж. Якщо чобіт повертався носком до будинку – не бачити дівчині вінця цього року.

6. Ворожіння на Старий Новий рік за чашками

Скільки людей будуть ворожити, стільки потрібно чашок, в які кладуть обручку, хліб, монету, цукор, сіль, цибулю, а в одну наливають воду. Із заплющеними очима кожна з дівчат, яка ворожить, обирає собі чашку. Що виявилося в посудині, таким і буде майбутнє: обручка – до весілля, хліб – до достатку, монета обіцяє багатство, цукор – веселощі, сіль – невдачу, цибуля – сльози, чаша з водою – все буде як і раніше, без змін.

7. Ворожіння на заміжжя зі свічками

Вам потрібні миска з водою, половинки від шкаралупи волоського горіха (скільки дівчат, які ворожать, стільки й половинок), стільки ж маленьких свічок. Свічки потрібно вставити в шкарлупки, запалити їх і пустити плавати в миску. У кого найшвидше згорить свічка, та дівчина і вийде заміж першою. Відповідно, дівчина, у якої свічка згорить останньої, і заміж вийде останньою. Якщо у когось шкарлупка потонула, тій дівчині заміжній не бувати.

8. Ворожіння на зернах

Візьміть банку з будь-якою крупою та поставте запитання, яке вас цікавить. Потім дістаньте лівою рукою жменю зерен і перерахуйте їх. Парна кількість – позитивна відповідь на питання, а непарна – негативна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: