Печиво «Наполеон». Найпростіший рецепт листкового печива
від Denzhyttya
8 Січня, 2022
Печиво виходить просто дивовижним: хрустке, листкове, в міру солодке, все готується з звичайного і самого простого набору продуктів. Найголовніше – це заздалегідь добре розігріти духовку і не пересушити печиво.
Інгредієнти:
- борошно, 220 г
- масло вершкове охолоджене, 170 г
- вода крижана, 70 мл
- оцет 9%, 0.5 ст.л
- цукор, 75 г
Приготування:
- Борошно просіваємо і змішуємо з шматочками охолодженого масла або можете натерти його на грубій терці.
- Руками перетворюємо масу в крихту.
- Вливаємо оцет з водою і частинами вливаємо в масу, вимішуємо кожен раз.
- Порада: тісто має вийде м’яким і не липким, тому регулюйте кількість води, щоб не переборщити.
- Обгортаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
- Розкачуємо тісто на посипаний борошном стіл в пласт товщиною 5 мм.
- Посипаємо цукром і складаємо тісто навпіл і розкачуємо качалкою, складаємо і розкачуємо.
- Посипаємо борошном і розкачуємо знову в пласт 5 мм.
- Посипаємо цукром і повторюємо процедуру «розгортаємо і складаємо». Повторюємо ще раз.
- Розкачуємо в пласт 8 мм завтовшки і ріжемо шматочками як вам подобається або на трикутники.
- Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо при 200 градусах близько 15 – 20 хвилин.
Коли печиво охолоне, посипаємо цукровою пудрою.
Якщо ви любите печиво з легким ароматом і смаком цитруса, можна в останній раз, коли розкачуємо тісто і посипаємо його цукром, натерти в нього цедру лимона або апельсина, можна посипати подрібненими в крихту горіхами.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки