Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками
від Denzhyttya
14 Вересня, 2019
Простий у приготуванні шоколадний пиріг, який доволі цікаво виглядає у розрізі, завдяки сирним кулькам. Спробуйте приготувати! 😉
Інгредієнти:
Для кульок:
- сир – 250 г
- жовтки – 2 шт.
- цукор – 50 г
- кокосова стружка – 50 г
- крохмаль – 3 ст.л. (Без верху)
Для тіста:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 30 г (+30 г)
- шоколад – 50 г
- борошно – 2 ст.л.
- крохмаль – 2 ст.л.
- какао – 3 ст.л.
- сіль – щіпка
- ванільний цукор – 2 пакетики
- розпушувач – на кінчику ножа
Рецепт приготування шоколадного пирога з сирними кульками:
- Спочатку приготувати кульки. Для цього потрібно сир змішати з цукром, крохмалем, кокосом і жовтками. Добре перемішати, до отримання однорідної маси. Сформувати кульки.
- Тісто. Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки з цукром і ваніліном до світлої гладкої маси. Додати розтоплений шоколад.
- Просіяне борошно, крохмаль, розпушувач, какао і сіль ввести в яєчно-шоколадну масу і розмішати.
- Збити білки з 30 г цукру до стійких піків. Акуратно ввести в масу і лопаткою рухами зверху вниз з’єднати разом.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером, викласти кульки.
- Зверху залити шоколадною масою.
- Випікати при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.
- Зверху полити розтопленим шоколадом.