Що приготувати на Новий 2019-2020 рік: святкове меню, сервіровка столу, прикрашання страв. Смачні рецепти-новинки страв на Новий 2020 рік — новорічний салат «Морська гавань»
- Красива молода дівчина сидить на кухні і не має ні найменшого поняття, які смачні страви і закуски вона може приготувати для святкового домашнього столу. Вам знайома ця ситуація? Тоді ці рецепти новорічних салатів і гарячих страв для вас у новорічне свято 2019-2020 для зустрічі року Білого Металевого Щури.
Кілька оригінальних рецептів новорічних страв, які врятують ваш святковий стіл і зроблять свято незабутнім.
Прості рецепти новорічних страв: салат Олів’є, Тіффані, Цезар
За вікном повільно падає сніг. Білосніжні великі пластівці кружляють у повітрі, змушуючи весь навколишній світ здаватися якимось нереальним і чарівним. Зима. Новий рік.
Олів’є
- картопля (3 шт)
- моркву (1 шт)
- огірки мариновані (2 шт)
- зелений горошок консервований
- яйце куряче (2-3 шт)
- ковбаса докторська (200 г)
- сметана
- майонез
- сіль (за смаком)
Приготування:
- Відварюємо картоплю, моркву і яйця, потім нарізаємо всі невеликими кубиками
- Додаємо порізану ковбасу, огірки та горошок
- Перемішуємо і заправляємо все майонезом зі сметаною (у пропорції 1/1)
Салат готовий!
Салат «Тіффані»
- листя салату
- копчена курка (300 г)
- яйця (3 шт)
- сир твердий (150 г)
- виноград (350 — 400 г)
- яблуко
- майонез
- волоські горіхи
Приготування:
- Все нарізаємо, викладаємо шарами на листя салату курочку, потім яйця
- Кожен шар салату промазуємо тонким шаром майонезу
- Додаємо терте яблуко, воно надає незвичайний смак
- Робимо шар з волоських горіхів, посипаємо тертим сиром
- Зверху робимо сіточку з майонезу і прикрашаємо половинками винограду (попередньо вирізаємо з нього кісточки)
«Цезар» з курочкою
Оригінальний рецепт класичного салату. Необхідні інгредієнти:
- куряче філе (200 г)
- листя салату латук (20 шт)
- помідори черрі (5 шт)
- білий хліб (200 г)
- твердий сир (50 г)
- часник (2 зубчики)
- рослинна олія (4 ст. ложки)
- майонез, сіль за смаком
Приготування:
- Спершу замочуємо салатні листя в холодній воді (десь близько години), цей невеликий секрет допоможе зберегти листя хрусткими і свіжими
- Потім нарізаємо хліб кубиками і підсушуємо в духовці при невеликій температурі
- Сухарики потрібно буде обсмажити на сковороді, але це на ваш розсуд, все ж салат корисніше без зайвої кількості олії
- Обсмажуємо куряче філе, нарізаємо скибочками. Поділяємо салатні листя на невеликі шматочки, потім нарізаємо сир і помідори Черрі
- Викладаємо все в салатницю і окремо подаємо майонез, щоб кожен гість міг додати його в свою страву за смаком
Новорічний салат з тріскою: простий рецепт
Як правило, рибні салати користуються меншою популярністю, ніж м’ясні.
Але рецепт цього салату точно сподобається вашим гостям, так як він володіє м’яким ніжним смаком, а шматочки тріски просто тануть на язиці.
Салат з тріскою
До того ж, він надзвичайно простий у приготуванні. Існує безліч варіацій приготування тріски, але наш рецепт буде самим легким і оригінальним:
- яйця (2 шт)
- філе тріски (500 г)
- майонез
- перець чорний (горошком)
- лавровий лист
Приготування:
- Відварюємо рибу, додаємо перець і лавровий лист
- Варимо 15-20 хвилин. Потім перебираємо руками і видаляємо кісточки
- Додаємо порізані яйця, перемішуємо, заправляємо майонезом
М’ясні страви на Новий 2019-2020 рік — м’ясо по-французьки: рецепт
М’ясо по-французьки.
Легка в приготуванні і вишукане на смак, воно стане родзинкою вашого святкового столу.
Нинішнє м’ясо по-французьки, незважаючи на свою назву, не має ніякого відношення до французів і їх кухні. Це блюдо – наше, радянське, в рецепті якого ми використовуємо ті інгредієнти, які нам подобаються і які ми вважаємо смачними і сумісними.
Необхідні інгредієнти для приготування м’яса по-французьки.
- картопля (6 шт)
- моркву (1 шт)
- цибуля ріпчаста (2 шт)
- свинина (400г)
- сир пармезан (70г)
- сметана (150г)
- гірчиця (2 ст. ложки)
- сіль (3 щіпки)
- цукор (2 ч. ложки)
- перець чорний мелений — за смаком
- петрушка — за смаком
- олія соняшникова (2 ст. ложки)
Приготування:
- Для початку ретельно промиваємо м’ясо під водою і розрізаємо на 4 порційних шматка. Відбиваємо кожен шматок з двох сторін, посипаємо сіллю/перцем.
- Чистимо картоплю, промиваємо під водою і нарізаємо кружечками, товщиною близько 3 мм, Потім викладаємо картоплю в киплячу підсолену воду і проварюємо протягом 5 хвилин після того, як вода закипить.
- Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і натираємо на крупній тертці.
- Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо під водою і нарізаємо півкільцями.
- Обсмажуємо підготовлену моркву з цибулею на соняшниковій олії до готовності
- Змішуємо сметану з гірчицею, додаємо трохи солі і цукру. Добре перемішуємо.
- Сир натираємо на крупній тертці.
- Далі нам знадобиться фольга, розміром близько 30х30 сантиметрів. Змащуємо її соняшниковою олією. На середину фольги викладаємо четверту частину картоплі. На картоплю кладемо один шматочок відбитій свинини, поливаємо його сметано-гірчичним соусом (1 столовою ложкою), розподіливши соус по всій поверхні м’яса.
- Зверху м’яса викладаємо четверту частину обсмажених овочів, злегка поливаємо соусом і посипаємо четвертою частиною тертого сиру.
- Загинаємо протилежні краї фольги, споруджуємо так звану човник. Таким чином робимо 4 “човники”. Всі «човники» поміщаємо на деко в розігріту до 220 градусів духовку, запікаємо близько 40 хвилин. Страву посипаємо подрібненою зеленню (за бажанням) і подаємо на стіл.
Чотирьох смачних салатів і одного головного блюда цілком вистачить для новорічної ночі, але не варто забувати і про закусках! Різні види копчених ковбас і сирів завжди повинні бути присутніми в достатку, особливо якщо гості п’ють вино.
Гаряче на Новий Рік 2020: рецепт жульєна з куркою
Для новорічного столу з усіма його розкошами одним з головних страв є гаряче. І те, наскільки смачним і оригінальним воно вийде, залежить від якості продуктів та правильності рецепта.
Жульєн з куркою.
Інгредієнти:
- Куряча грудка 500 гр.
- Сметана 500 гр.
- Вершки 200 мл
- Цибуля 1 головка
- Рослинна олія 4 ст. л.
- Сир 200 гр.
- Печериці 500 гр
Приготування:
- Грудку відварити в підсоленій воді близько півгодини
- дати охолонути і порізати соломкою
- Гриби порізати соломкою і обсмажити з цибулею на рослинному маслі
- Тушкувати на малому вогні близько 20 хвилин
- Перекласти все в керамічні горщики для запікання, посипати тертим сиром і відправити в духовку на 15 хвилин
- Як тільки з’явиться рум’яна кірочка вийняти і подавати до столу гарячими
Закуски на Новий Рік 2020 — пенечки м’ясні: рецепт
Закуски теж важливий момент у святковому бенкеті. Адже коли гості наїлися і хочеться випити смачного вина, то вишукані закуски буду як не можна до речі.
Пеньочки м’ясні
- Печериці 100 гр
- курячі яйця 3 шт.
- Цибуля 1 головка
- Курка або свинина 300 гр.
- Борошно 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні 1 ст. л.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Зелень, сіль, перець чорний
Приготування:
- Обсмажуємо порізані гриби і цибулю
- Окремо збиваємо яйця і зелень
- Додаємо в яєчну суміш борошно
- Перемішуємо і виливаємо обсмажені гриби з цибулею
- Виливаємо на сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін
- Готовий омлет знімаємо і даємо охолонути
- Тим часом відбиваємо шматок м’яса
- На нього зверху укладаємо омлет
- Звертаємо та складаємо зубочистками
- Паніруємо в сухарях і обсмажуємо у фритюрі 20 хвилин
- Далі остиглий рулет нарізаємо у вигляді пенечков
- Прикрашаємо за допомогою зелені і овочів і подаємо до столу
Нарізки на Новий рік: фото
Витончені нарізки до Нового Року не тільки радують око своєю красою і різноманітністю, але і дуже піднімають апетит. Тому запасіться необхідними продуктами і терпінням, і у вас вийде кулінарний шедевр.
Для нарізки можна використовувати:
- Карбонат
- Копчену грудинку
- Ковбасу варену і копчену
- Червону рибу
- Оселедець
- Яловичий язик відварний
З овочів для прикраси можна використовувати: помідори. огірки, редис, морква, листя зелені.
З різноманітністю нарізок можна познайомитися в цих статтях:
- Гарна нарізка на святковий стіл: фруктова, овочева, сирна, м’ясна, рибна, ковбасна.
- Святковий рибний стіл: сервіровка риби, оформлення холодних закусок і нарізок з риби: варіанти, фото
Напої на святкування Нового Року: коктейль «Полуниця в шампанському»
Смачні алкогольні коктейлі і смузі не тільки позбавлять від спраги, але подарують естетичну насолоду від приємного смаку і аромату. Тому уважно вивчайте рецепти і порадуйте гостей смачними напоями.
Коктейль «Полуниця в шампанському»
Нам буде потрібно:
- Полуниця 10 шт.
- Ожина 5 шт.
- Шампанське 1 бут.
- Цукор 70 гр.
- Лід
Приготування:
- Ягоди добре промити. Якщо вони заморожені, то дати відтанути
- Помістити у блендер і збити на високій швидкості з цукром і льодом
- Розкласти по келихах і залити шампанським
- Прикрасити гілочкою м’яти
Солодке на Новий рік — доапкейки «Тірамісу»: рецепт
Порадувати гостей солодким у наш час не просто. Тому можна приготувати рецепт всім полюбився Тірамісу в новому образі.
Капкейки «Тірамісу»
Нам знадобиться:
- Яйця 2шт.
- Цукор 1 ст.
- Рослинна олія 1/2 ст.
- Кефір 1/2 ст.
- Сіль
- Борошно 2 ст.
- Шоколад 100 гр.
- Розпушувач 2 ч. л
Для крему:
- Вершки 100 мл
- Цукор 1/2 ст.
- Сир маскарпоне 250 гр.
- Какао 2 ст. л.
Приготування:
- Збиваємо яйця і цукор і додаємо сіль, кефір і масло
- Борошно просіваємо і акуратно всипаємо в рідку суміш
- Шоколад трьох і всипаємо туди ж
- Форму для кексів змащуємо маслом і викладаємо отримане тісто, заповнюючи на 2/3
- Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин
- Кекси виймаємо і остуджуємо
- Робимо крем:вершки збиваємо з цукром до м’яких піків
- Додаємо сир маскарпоне
- Викладаємо крем кондитерський мішок і зверху прикрашаємо кексики
- Посипаємо какао або тертим шоколадом
Десерти на Новий Рік: фото
Новорічний торт 2020 — «Кучерявий пінчер»: рецепт
Торт «Кучерявий пінчер»
Нам знадобиться:
- Борошно 2 ст.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Какао 2 ст. л
- Цукор 1 ст.
- Згущене молоко-1/2 банки
- Курячі яйця 3 шт.
- Волоські горіхи за смаком
- Чорнослив 100 гр
- Курага 50 гр
Для крему:
- Сметана 500 гр.
- Цукор 200 гр.
Приготування:
- Яйця збити з цукром
- Додати сметану і згущене молоко
- Борошно просіяти і змішати з розпушувачем
- Додати в сім який порошок і висипати в яєчну суміш
- Все добре переміщати до консистенції сметани
- Випікати у формі для бісквіта в духовці при 180 градусах 30 хвилин
- Вийняти остудити і розрізати навпіл на два коржа
Робимо крем:
- Збиваємо сметану і цукор
- Курагу і чорнослив промиваємо та нарізаємо дрібно
- Волоські горіхи обсмажуємо на сковороді і дрібно подрібнюємо в блендері
- Змащуємо цим кремом всі коржі і зверху обсипаємо сумішшю сухофруктів і горіхами
Цікаві новорічні закуски (канапе): фото
Смачні рецепти-новинки страв на Новий 2020 рік — новогодний салат «Морська гавань»
Новорічний салат «Морська гавань»
Нам знадобиться:
- Лимон 1 шт.
- Креветки середні 500 гр.
- Кукурудза консервована 200 гр.
- Сир 200 гр.
- Червона риба солена 100 гр.
- Кальмари 300 гр.
- Яйця курячі 3 шт.
- Майонез 4 ст. л
- Сметана 3 ст. л.
- Червона ікра 100 гр.
Приготування:
- Кальмари очистити і прокип’ятити близько 5 хвилин
- Відварені креветки очистити
- Варені яйця порізати кубиками
- Червону рибу теж порізати кубиками і змішати з яйцями
- Кальмари остудити і порізати кільцями
- Туди ж додати кукурудзу і креветки
- Сир потерти на тертці
- Змішати майонез і сметану, додати сік лимона 1 ст. л і спецій
- Все перемішати і зверху прикрасити червоною ікрою
Бутерброди з червоною ікрою на Новий Рік: приклади оформлення, фото
Так само подумайте і про бутерброди з ікрою. Здавна ікра вважалася делікатесом. Її їли за допомогою маленьких срібних або позолочених ложечок-лопаточок.
Для особливо урочистих випадків заморожували спеціальні вази з льоду і подавали в них ікру, прикрашаючи її тонкими часточками лимона і гілочками петрушки.
Зараз же достатньо просто красиво подати цю страву — і воно точно доведеться всім до смаку.
Детальніше про бутерброди з рибною ікрою читай ті в статтях:
- Як зробити смачні бутерброди з червоною ікрою та сиром, авокадо, чорною ікрою, рибою, ківі, маслом?
- Смачні тарталетки канапе з рибною ікрою для святкового фуршету: рецепти з фото.
Сервірування святкового столу і прикраса страв: фото
Для хорошої господині не секрет, що не достатньо просто смачно і швидко приготувати ту чи іншу страву. Важливо те, як ви його піднесете. Як не банально, «зустрічають по одягу», і це поняття в рівній мірі так само застосовується до різних кулінарних вишукувань, як і одяг, по якому нас зустрічають.
Звичайний салат можна прикрасити овочами, петрушкою або кропом, зробити мордочку, намалювати майонезом візерунок. Творіть, наскільки у вас вистачить фантазії! Адже від того, як виглядає їжа, безпосередньо залежить те, наскільки її захочуть спробувати розпізнати смак.
Ви можете використовувати незвичайні форми столових приладів при сервіровці святкового столу: наприклад, у формі новорічної ялинки або фігурки Санта Клауса. Використовуйте те, що приверне увагу.
Але не ставте занадто багато страв на стіл одночасно, строкатість нам ні до чого: залиште гостям трохи вільного місця для польоту фантазії, а потім міняйте кількість страв, прибираючи старі і додаючи нові.
Оформлення новорічних страв 2020: ідеї, фото
Використовуючи рецепти страв і поради з цієї статті, ви зробите новорічне свято чарівним і незабутнім для всіх ваших гостей, друзів та близьких.