Що приготувати на Новий 2019-2020 рік: святкове меню, сервіровка столу, прикрашання страв. Смачні рецепти-новинки страв на Новий 2020 рік — новорічний салат «Морська гавань»

  • Красива молода дівчина сидить на кухні і не має ні найменшого поняття, які смачні страви і закуски вона може приготувати для святкового домашнього столу. Вам знайома ця ситуація? Тоді ці рецепти новорічних салатів і гарячих страв для вас у новорічне свято 2019-2020 для зустрічі року Білого Металевого Щури.
Що приготувати на Новий 2019-2020 рік: святкове меню, сервіровка столу, прикрашання страв. Смачні рецепти-новинки страв на Новий 2020 рік — новорічний салат «Морська гавань»

Кілька оригінальних рецептів новорічних страв, які врятують ваш святковий стіл і зроблять свято незабутнім.

Прості рецепти новорічних страв: салат Олів’є, Тіффані, Цезар

За вікном повільно падає сніг. Білосніжні великі пластівці кружляють у повітрі, змушуючи весь навколишній світ здаватися якимось нереальним і чарівним. Зима. Новий рік.

Олів’є

  • картопля (3 шт)
  • моркву (1 шт)
  • огірки мариновані (2 шт)
  • зелений горошок консервований
  • яйце куряче (2-3 шт)
  • ковбаса докторська (200 г)
  • сметана
  • майонез
  • сіль (за смаком)
Салат Олів’є: оформлення в рік Щура

Приготування:

  • Відварюємо картоплю, моркву і яйця, потім нарізаємо всі невеликими кубиками
  • Додаємо порізану ковбасу, огірки та горошок
  • Перемішуємо і заправляємо все майонезом зі сметаною (у пропорції 1/1)

Салат готовий!

Салат «Тіффані»

  • листя салату
  • копчена курка (300 г)
  • яйця (3 шт)
  • сир твердий (150 г)
  • виноград (350 — 400 г)
  • яблуко
  • майонез
  • волоські горіхи

Приготування:

  • Все нарізаємо, викладаємо шарами на листя салату курочку, потім яйця
  • Кожен шар салату промазуємо тонким шаром майонезу
  • Додаємо терте яблуко, воно надає незвичайний смак
  • Робимо шар з волоських горіхів, посипаємо тертим сиром
  • Зверху робимо сіточку з майонезу і прикрашаємо половинками винограду (попередньо вирізаємо з нього кісточки)

«Цезар» з курочкою

Оригінальний рецепт класичного салату. Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе (200 г)
  • листя салату латук (20 шт)
  • помідори черрі (5 шт)
  • білий хліб (200 г)
  • твердий сир (50 г)
  • часник (2 зубчики)
  • рослинна олія (4 ст. ложки)
  • майонез, сіль за смаком

Приготування:

  • Спершу замочуємо салатні листя в холодній воді (десь близько години), цей невеликий секрет допоможе зберегти листя хрусткими і свіжими
  • Потім нарізаємо хліб кубиками і підсушуємо в духовці при невеликій температурі
  • Сухарики потрібно буде обсмажити на сковороді, але це на ваш розсуд, все ж салат корисніше без зайвої кількості олії
  • Обсмажуємо куряче філе, нарізаємо скибочками. Поділяємо салатні листя на невеликі шматочки, потім нарізаємо сир і помідори Черрі
  • Викладаємо все в салатницю і окремо подаємо майонез, щоб кожен гість міг додати його в свою страву за смаком
Оформлення новорічного салату 2020

Новорічний салат з тріскою: простий рецепт

Як правило, рибні салати користуються меншою популярністю, ніж м’ясні.

Але рецепт цього салату точно сподобається вашим гостям, так як він володіє м’яким ніжним смаком, а шматочки тріски просто тануть на язиці.

Салат з тріскою

До того ж, він надзвичайно простий у приготуванні. Існує безліч варіацій приготування тріски, але наш рецепт буде самим легким і оригінальним:

  • яйця (2 шт)
  • філе тріски (500 г)
  • майонез
  • перець чорний (горошком)
  • лавровий лист

Приготування:

  • Відварюємо рибу, додаємо перець і лавровий лист
  • Варимо 15-20 хвилин. Потім перебираємо руками і видаляємо кісточки
  • Додаємо порізані яйця, перемішуємо, заправляємо майонезом
салат з тріскою
Оформлення новорічних салатів

М’ясні страви на Новий 2019-2020 рік — м’ясо по-французьки: рецепт

М’ясо по-французьки.

Легка в приготуванні і вишукане на смак, воно стане родзинкою вашого святкового столу.

Нинішнє м’ясо по-французьки, незважаючи на свою назву, не має ніякого відношення до французів і їх кухні. Це блюдо – наше, радянське, в рецепті якого ми використовуємо ті інгредієнти, які нам подобаються і які ми вважаємо смачними і сумісними.

Необхідні інгредієнти для приготування м’яса по-французьки.

  • картопля (6 шт)
  • моркву (1 шт)
  • цибуля ріпчаста (2 шт)
  • свинина (400г)
  • сир пармезан (70г)
  • сметана (150г)
  • гірчиця (2 ст. ложки)
  • сіль (3 щіпки)
  • цукор (2 ч. ложки)
  • перець чорний мелений — за смаком
  • петрушка — за смаком
  • олія соняшникова (2 ст. ложки)

Приготування:

  1. Для початку ретельно промиваємо м’ясо під водою і розрізаємо на 4 порційних шматка. Відбиваємо кожен шматок з двох сторін, посипаємо сіллю/перцем.
  2. Чистимо картоплю, промиваємо під водою і нарізаємо кружечками, товщиною близько 3 мм, Потім викладаємо картоплю в киплячу підсолену воду і проварюємо протягом 5 хвилин після того, як вода закипить.
  3. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і натираємо на крупній тертці.
  4. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо під водою і нарізаємо півкільцями.
  5. Обсмажуємо підготовлену моркву з цибулею на соняшниковій олії до готовності
  6. Змішуємо сметану з гірчицею, додаємо трохи солі і цукру. Добре перемішуємо.
  7. Сир натираємо на крупній тертці.
  8. Далі нам знадобиться фольга, розміром близько 30х30 сантиметрів. Змащуємо її соняшниковою олією. На середину фольги викладаємо четверту частину картоплі. На картоплю кладемо один шматочок відбитій свинини, поливаємо його сметано-гірчичним соусом (1 столовою ложкою), розподіливши соус по всій поверхні м’яса.
  9. Зверху м’яса викладаємо четверту частину обсмажених овочів, злегка поливаємо соусом і посипаємо четвертою частиною тертого сиру.
  10. Загинаємо протилежні краї фольги, споруджуємо так звану човник. Таким чином робимо 4 “човники”. Всі «човники» поміщаємо на деко в розігріту до 220 градусів духовку, запікаємо близько 40 хвилин. Страву посипаємо подрібненою зеленню (за бажанням) і подаємо на стіл.

Чотирьох смачних салатів і одного головного блюда цілком вистачить для новорічної ночі, але не варто забувати і про закусках! Різні види копчених ковбас і сирів завжди повинні бути присутніми в достатку, особливо якщо гості п’ють вино.

Гаряче на Новий Рік 2020: рецепт жульєна з куркою

Для новорічного столу з усіма його розкошами одним з головних страв є гаряче. І те, наскільки смачним і оригінальним воно вийде, залежить від якості продуктів та правильності рецепта.

Жульєн з куркою.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 500 гр.
  • Сметана 500 гр.
  • Вершки 200 мл
  • Цибуля 1 головка
  • Рослинна олія 4 ст. л.
  • Сир 200 гр.
  • Печериці 500 гр

Приготування:

  • Грудку відварити в підсоленій воді близько півгодини
  • дати охолонути і порізати соломкою
  • Гриби порізати соломкою і обсмажити з цибулею на рослинному маслі
  • Тушкувати на малому вогні близько 20 хвилин
  • Перекласти все в керамічні горщики для запікання, посипати тертим сиром і відправити в духовку на 15 хвилин
  • Як тільки з’явиться рум’яна кірочка вийняти і подавати до столу гарячими
жульєн з куркою

Закуски на Новий Рік 2020 — пенечки м’ясні: рецепт

Закуски теж важливий момент у святковому бенкеті. Адже коли гості наїлися і хочеться випити смачного вина, то вишукані закуски буду як не можна до речі.

Пеньочки м’ясні

  • Печериці 100 гр
  • курячі яйця 3 шт.
  • Цибуля 1 головка
  • Курка або свинина 300 гр.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 1 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Зелень, сіль, перець чорний

Приготування:

  • Обсмажуємо порізані гриби і цибулю
  • Окремо збиваємо яйця і зелень
  • Додаємо в яєчну суміш борошно
  • Перемішуємо і виливаємо обсмажені гриби з цибулею
  • Виливаємо на сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін
  • Готовий омлет знімаємо і даємо охолонути
  • Тим часом відбиваємо шматок м’яса
  • На нього зверху укладаємо омлет
  • Звертаємо та складаємо зубочистками
  • Паніруємо в сухарях і обсмажуємо у фритюрі 20 хвилин
  • Далі остиглий рулет нарізаємо у вигляді пенечков
  • Прикрашаємо за допомогою зелені і овочів і подаємо до столу
м’ясні пеньочки
Новорічні закуски
Новорічне заливне
Заливне
Так можна оформити випічку до новорічного столу 2020

Нарізки на Новий рік: фото

Витончені нарізки до Нового Року не тільки радують око своєю красою і різноманітністю, але і дуже піднімають апетит. Тому запасіться необхідними продуктами і терпінням, і у вас вийде кулінарний шедевр.

Для нарізки можна використовувати:

  • Карбонат
  • Копчену грудинку
  • Ковбасу варену і копчену
  • Червону рибу
  • Оселедець
  • Яловичий язик відварний

З овочів для прикраси можна використовувати: помідори. огірки, редис, морква, листя зелені.

варіанти нарізки
варіанти нарізки
варіанти нарізки
варіанти нарізки
варіанти нарізки
варіанти нарізки

З різноманітністю нарізок можна познайомитися в цих статтях:

  • Гарна нарізка на святковий стіл: фруктова, овочева, сирна, м’ясна, рибна, ковбасна.
  • Святковий рибний стіл: сервіровка риби, оформлення холодних закусок і нарізок з риби: варіанти, фото

Напої на святкування Нового Року: коктейль «Полуниця в шампанському»

Смачні алкогольні коктейлі і смузі не тільки позбавлять від спраги, але подарують естетичну насолоду від приємного смаку і аромату. Тому уважно вивчайте рецепти і порадуйте гостей смачними напоями.

Коктейль «Полуниця в шампанському»

Нам буде потрібно:

  • Полуниця 10 шт.
  • Ожина 5 шт.
  • Шампанське 1 бут.
  • Цукор 70 гр.
  • Лід

Приготування:

  • Ягоди добре промити. Якщо вони заморожені, то дати відтанути
  • Помістити у блендер і збити на високій швидкості з цукром і льодом
  • Розкласти по келихах і залити шампанським
  • Прикрасити гілочкою м’яти

Солодке на Новий рік — доапкейки «Тірамісу»: рецепт

Порадувати гостей солодким у наш час не просто. Тому можна приготувати рецепт всім полюбився Тірамісу в новому образі.

Капкейки «Тірамісу»
Нам знадобиться:

  • Яйця 2шт.
  • Цукор 1 ст.
  • Рослинна олія 1/2 ст.
  • Кефір 1/2 ст.
  • Сіль
  • Борошно 2 ст.
  • Шоколад 100 гр.
  • Розпушувач 2 ч. л

Для крему:

  • Вершки 100 мл
  • Цукор 1/2 ст.
  • Сир маскарпоне 250 гр.
  • Какао 2 ст. л.

Приготування:

  • Збиваємо яйця і цукор і додаємо сіль, кефір і масло
  • Борошно просіваємо і акуратно всипаємо в рідку суміш
  • Шоколад трьох і всипаємо туди ж
  • Форму для кексів змащуємо маслом і викладаємо отримане тісто, заповнюючи на 2/3
  • Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин
  • Кекси виймаємо і остуджуємо
  • Робимо крем:вершки збиваємо з цукром до м’яких піків
  • Додаємо сир маскарпоне
  • Викладаємо крем кондитерський мішок і зверху прикрашаємо кексики
  • Посипаємо какао або тертим шоколадом
Капкейки Тірамісу

Десерти на Новий Рік: фото

Десерти на Новий Рік
Десерти на Новий Рік
Десерти на Новий Рік
Десерти на Новий Рік
Десерти на Новий Рік

Новорічний торт 2020 — «Кучерявий пінчер»: рецепт

Торт «Кучерявий пінчер»

Нам знадобиться:

  • Борошно 2 ст.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Какао 2 ст. л
  • Цукор 1 ст.
  • Згущене молоко-1/2 банки
  • Курячі яйця 3 шт.
  • Волоські горіхи за смаком
  • Чорнослив 100 гр
  • Курага 50 гр

Для крему:

  • Сметана 500 гр.
  • Цукор 200 гр.

Приготування:

  • Яйця збити з цукром
  • Додати сметану і згущене молоко
  • Борошно просіяти і змішати з розпушувачем
  • Додати в сім який порошок і висипати в яєчну суміш
  • Все добре переміщати до консистенції сметани
  • Випікати у формі для бісквіта в духовці при 180 градусах 30 хвилин
  • Вийняти остудити і розрізати навпіл на два коржа

Робимо крем:

  • Збиваємо сметану і цукор
  • Курагу і чорнослив промиваємо та нарізаємо дрібно
  • Волоські горіхи обсмажуємо на сковороді і дрібно подрібнюємо в блендері
  • Змащуємо цим кремом всі коржі і зверху обсипаємо сумішшю сухофруктів і горіхами
Оформлення торта в 2020 році Білого Пацюка
Торт на Новий 2020 рік
Новорічний торт 2020

Цікаві новорічні закуски (канапе): фото

новорічні канапе
новорічні канапе
новорічні канапе
новорічні канапе
Новорічні закуски 2020 на чіпсах

Смачні рецепти-новинки страв на Новий 2020 рік — новогодний салат «Морська гавань»

Новорічний салат «Морська гавань»

Нам знадобиться:

  • Лимон 1 шт.
  • Креветки середні 500 гр.
  • Кукурудза консервована 200 гр.
  • Сир 200 гр.
  • Червона риба солена 100 гр.
  • Кальмари 300 гр.
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Майонез 4 ст. л
  • Сметана 3 ст. л.
  • Червона ікра 100 гр.

Приготування:

  • Кальмари очистити і прокип’ятити близько 5 хвилин
  • Відварені креветки очистити
  • Варені яйця порізати кубиками
  • Червону рибу теж порізати кубиками і змішати з яйцями
  • Кальмари остудити і порізати кільцями
  • Туди ж додати кукурудзу і креветки
  • Сир потерти на тертці
  • Змішати майонез і сметану, додати сік лимона 1 ст. л і спецій
  • Все перемішати і зверху прикрасити червоною ікрою
салат з морепродуктами

Бутерброди з червоною ікрою на Новий Рік: приклади оформлення, фото

Так само подумайте і про бутерброди з ікрою. Здавна ікра вважалася делікатесом. Її їли за допомогою маленьких срібних або позолочених ложечок-лопаточок.

Для особливо урочистих випадків заморожували спеціальні вази з льоду і подавали в них ікру, прикрашаючи її тонкими часточками лимона і гілочками петрушки.

Зараз же достатньо просто красиво подати цю страву — і воно точно доведеться всім до смаку.

бутерброди з червоною ікрою
бутерброди з червоною ікрою
бутерброди з червоною ікрою
бутерброди з червоною ікрою

Детальніше про бутерброди з рибною ікрою читай ті в статтях:

  • Як зробити смачні бутерброди з червоною ікрою та сиром, авокадо, чорною ікрою, рибою, ківі, маслом?
  • Смачні тарталетки канапе з рибною ікрою для святкового фуршету: рецепти з фото.

Сервірування святкового столу і прикраса страв: фото

Для хорошої господині не секрет, що не достатньо просто смачно і швидко приготувати ту чи іншу страву. Важливо те, як ви його піднесете. Як не банально, «зустрічають по одягу», і це поняття в рівній мірі так само застосовується до різних кулінарних вишукувань, як і одяг, по якому нас зустрічають.

новорічна сервіровка
новорічна сервіровка
новорічна сервіровка
новорічна сервіровка
новорічна сервіровка

Звичайний салат можна прикрасити овочами, петрушкою або кропом, зробити мордочку, намалювати майонезом візерунок. Творіть, наскільки у вас вистачить фантазії! Адже від того, як виглядає їжа, безпосередньо залежить те, наскільки її захочуть спробувати розпізнати смак.

Ви можете використовувати незвичайні форми столових приладів при сервіровці святкового столу: наприклад, у формі новорічної ялинки або фігурки Санта Клауса. Використовуйте те, що приверне увагу.

Але не ставте занадто багато страв на стіл одночасно, строкатість нам ні до чого: залиште гостям трохи вільного місця для польоту фантазії, а потім міняйте кількість страв, прибираючи старі і додаючи нові.

Оформлення новорічних страв 2020: ідеї, фото

Оформлення новорічних салатів
Оформлення новорічних страв
Оформлення новорічних салатів
Оформлення новорічних салатів
Оформлення новорічних салатів
Оформлення новорічних салатів
Оформлення новорічних салатів
Оформлення новорічних салатів
Оформлення новорічних тортів
Оформлення новорічних тортів
Оформлення новорічних тортів

Використовуючи рецепти страв і поради з цієї статті, ви зробите новорічне свято чарівним і незабутнім для всіх ваших гостей, друзів та близьких.

Відео: Як прикрасити новорічний стіл?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: