Рецепт вівчарського пирога з фаршем. Ніжне пюре з соковитим фаршем на обід.
Запіканка з фаршем, покрита зверху пюре, в англійській кухні називається пастушим пирогом.
Ця проста ситна страва не рахується святковою або вишуканою, зате воно смачна і надовго насичує любителів добре поїсти.
Картопляна запіканка з м’ясом
Якщо ти ще не визначився з обідньою стравою, ми пропонуємо тобі приготувати ароматну картопляну запіканку з м’ясним фаршем. Вона підкуповує простотою приготування, оригінальним оформленням і, звичайно, відмінним смаком.
Запіканка з картопляного пюре з м’ясом зникає зі столу в одну мить.
Інгредієнти:
- 2 кг картоплі
- 800 г яловичини
- 1 середня цибулина
- 2 ст. л. сметани
- 50 г вершкового масла
- 70 г томатної пасти
- сіль і перець за смаком
- рослинна олія для змащування форми
Приготування:
1. Порубай м’ясо на дрібні шматочки. Очисти та наріж цибулю кубиками.
2. Картоплю відварити в підсоленій воді. Смачніше буде, якщо варити її в мундирі.
3. Змішай м’ясо і цибулю, додай до них сіль і перець.
4. Обсмаж фарш на пательні та додай томатну пасту. Якщо фарш вийшов занадто сухим, додай трохи води.
5. У відварену картоплю додай вершкове масло і розімни в пюре.
6. Роз’ємну форму для випікання застели папером для випічки. Змасти форму рослинною олією.
7. На дно форми виклади половину приготованої картоплі, рівномірно розподіли його по всій формі.
8. Далі виклади обсмажений фарш, зверху другу половину картоплі. За допомогою дерев’яної або силіконової лопатки розрівняй верх.
9. Проткни в декількох місцях верх запіканки ножем і змасти сметаною.
10. Нагрій духовку до 180 градусів і випікати картопляну запіканку до рум’яної скоринки.
11. Картопляна запіканка з м’ясним фаршем, приготована в духовці, виходить схожою на тортик.
Смачного!
Якщо додати поверх сметани тертий сир – буде ще смачніше. Неодмінно приготуй це смачна страва з картоплі до сімейної вечері або для компанії друзів. Воно стане улюбленим ласощами всіх без винятку. Варто лише спробувати!