Літній салат “Овочеві човники”
- Неймовірно смачний салат підійде як для обідньої перекуски, так і стане чудовим доповненням до смачної вечері.
- Яскравим акцентом у салаті є м’ята – вона надає цій літній страві особливої свіжості.
Листя м’яти має дуже широке застосування в кулінарії по всьому світу, але її використання дещо відрізняється у різних країнах.
У Європі основними любителями м’яти є англійці. Класичними англійськими стравами є м’ятний соус і м’ятне желе, які подають до запеченої баранини, а також м’ятний шоколад. Декілька листочків м’яти додають французи у свій класичний омлет із травами та до молодих відварених овочів – зеленого горошку, моркви й картоплі.
У Німеччині порошок зі сушеної м’яти використовують як харчову приправу для посипання горохових і квасолевих пюре. М’ята входить також у багато страв середземноморської кухні – там вона вживається у свіжому вигляді з овочевими салатами, бараниною та бобовими.
- 1 невелика головка салату
- 1 довгий огірок
- 2 стиглі помідори
- 1 червоний перець або пів жовтого й пів червоного
- 1 маленька червона цибуля
- 1 стигле авокадо
- 2 гілки свіжої м’яти
- 1 зубчик часнику
- оливкова олія
- червоний винний оцет
- лимонний сік
- сіль і перець
- 50 гр сиру фета або козячого сиру
Огірок почистити, вийняти насіння і дрібно нарізати кубиками.
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, вийняти насіння і нарізати дрібними кубиками.
Перець запекти в духовці або обпалити на відкритому вогні на газовій плиті, зняти з нього шкірку і теж нарізати дрібними кубиками.
Решту овочів дрібно нарізати і скласти у миску, перемішати їх із посіченими листками м’яти.
Приправити до смаку оливковою олією, оцтом, лимонним соком, сіллю, перцем, і видавленим через часникодавку часником.
[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Заправляти такий салат із свіжих овочів краще в останню хвилину перед поданням, інакше овочі пустять сік і втратять свою хрумку текстуру.[/perfectpullquote]Відібрати невеликі листки салату, помити їх і осушити, розкласти по колу на таріль.
Приготований овочевий салат викласти у листкові човники і притрусити пелюстками сиру та листочками свіжої м’яти.
Одразу ж подавати до столу.