Літній салат “Овочеві човники”

  • Неймовірно смачний  салат підійде як для обідньої перекуски, так і стане чудовим доповненням до смачної вечері.
  • Яскравим акцентом у салаті є м’ята – вона надає цій літній страві особливої свіжості.
Літній салат “Овочеві човники”

Листя м’яти має дуже широке застосування в кулінарії по всьому світу, але її використання дещо відрізняється у різних країнах.

У Європі основними любителями м’яти є англійці. Класичними англійськими стравами є м’ятний соус і м’ятне желе, які подають до запеченої баранини, а також м’ятний шоколад. Декілька листочків м’яти додають французи у свій класичний  омлет із травами та до молодих відварених овочів – зеленого горошку, моркви й картоплі.

У Німеччині порошок зі сушеної м’яти використовують як харчову приправу для посипання горохових і квасолевих пюре. М’ята входить також у багато страв середземноморської кухні – там вона вживається у свіжому вигляді з овочевими салатами, бараниною та бобовими.


  • 1 невелика головка салату
  • 1 довгий огірок
  • 2 стиглі помідори
  • 1 червоний перець або пів жовтого й пів червоного
  • 1 маленька червона цибуля
  • 1 стигле авокадо
  • 2 гілки свіжої м’яти
  • 1 зубчик часнику
  • оливкова олія
  • червоний винний оцет
  • лимонний сік
  • сіль і перець
  • 50 гр сиру фета або козячого сиру

Огірок почистити, вийняти насіння і дрібно нарізати кубиками.

Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, вийняти насіння і нарізати дрібними кубиками.

Перець запекти в духовці або обпалити на відкритому вогні на газовій плиті, зняти з нього шкірку і теж нарізати дрібними кубиками.

Решту овочів дрібно нарізати і скласти у миску, перемішати їх із посіченими листками м’яти.

Приправити до смаку оливковою олією, оцтом, лимонним соком, сіллю, перцем, і видавленим через часникодавку часником.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Заправляти такий салат із свіжих овочів краще в останню хвилину перед поданням, інакше овочі пустять сік і втратять свою хрумку текстуру.[/perfectpullquote]

Відібрати невеликі листки салату, помити їх і осушити, розкласти по колу на таріль.

Приготований овочевий салат викласти у листкові човники і притрусити пелюстками сиру та листочками свіжої м’яти.

Одразу ж подавати до столу.

Літній салат "Овочеві човники"

Літній салат "Овочеві човники"

Літній салат "Овочеві човники"

Літній салат "Овочеві човники"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: