П’ять швидких салатів до Святкового столу
від Denzhyttya
22 Квітня, 2021
1. Салат “Венеція”
Готується такий салат дуже швидко, нічого варити не треба. Всі інгредієнти треба лише нарізати, заправити майонезом і все, салат готовий!
Інгредієнти:
- Огірок – 1-2 шт.
- Сир твердий – 150-200 г
- Морква (велика) – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 200 г
- Копчене м’ясо (ковбаса) – 150-200 г
- Майонез – за смаком
Приготування:
- Огірок нарізати соломкою.
- Моркву натерти на великій тертці.
- Сир натерти на великій тертці.
- Копчене м’ясо або напівкопчену ковбасу, також нарізати соломкою.
- Перекласти всі інгредієнти в зручний посуд додати майонез за смаком і все добре перемішати.
2. Салат «морський»
Смачний і ситний салат з крабовими паличками.
Інгредієнти:
- Крабові палички – 200-250 г
- Помідори – 2-3 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Твердий сир – 150 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Майонез (сметана або йогурт) – за смаком
Приготування:
- Крабові палички нарізати кружечками. Солодкий перець – соломкою.
- Помідори нарізати на часточки, видалити насіння, а потім нарізати соломкою.
- Сир натерти на великій тертці.
- В окремій мисці змішати всі інгредієнти, помідори, перець, сир, крабові палички, додати 2-3 зубчики подрібненого часнику і майонез. Майонез можна замінити на сметану або класичний йогурт.
3. Салат з пекінською капустою і крабовими паличками
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 1/2 качана
- Кукурудза – 300 г
- Крабові палички – 200 г
- Яйця – 2 шт.
- Огірок (середній) – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Приготування:
- Пекінську капусту нашаткувати дрібною соломкою. Огірок, також нарізати соломкою.
- Крабові палички нарізати кружечками.
- Яйця, попередньо зварити круто, охолодити і нарізати кубиками.
- У зручний глибокий посуд перекласти всі нарізані інгредієнти, додати консервовану кукурудзу, майонез і все добре перемішати.
4. Салат з консервованим тунцем і помідорами
Смачний, соковитий, корисний і швидкий в приготуванні! Тунець прекрасно поєднується з помідорами і зеленню, а спеціальна заправка додає пікантну нотку.
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 1 банка
- Яйце – 1 шт.
- Кріп або петрушка – 2 гілочки
- Помідор – 1 шт.
- Листя салату
- Червона салатна цибуля – 1/2 шт.
- Сік лимона – 1 ч.л.
- Соняшникова олія – 2-3 ст.л.
- Гірчиця – 1/4 ч.л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
Приготування:
- Тунець разом з невеликою кількістю рідини перекласти в окремий посуд і злегка розім’яти виделкою.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками додати до риби і перемішати.
- Листя салату добре вимити, викласти їх на тарілку. Листя можна використовувати цілком або нарвати їх невеликими шматочками.
- Зверху викладаємо рибну масу.
- Помідор нарізаємо кубиками, викладаємо зверху на рибу. Додаємо дрібно нарізану зелень кропу або петрушки. За бажанням салат можна поперчити і посолити за смаком.
- Яйце відварити круто, нарізати часточками. Викласти на листя салату.
- Для заправки змішуємо 2-3 ст. л. соняшникової олії і 1/4 ч.л. гірчиці, середньої міцності і 1 ч.л. соку лимона.
- Поливаємо зверху салат приготовленим заправленням і подаємо до столу.
5. Салат “Ніжність”
Смачний і неймовірно ніжний салат з крабовими паличками. До складу цього салату входить яблуко, яке чудово доповнює салат і надає йому кислинку.
Інгредієнти:
- Крабові палички – 100 г
- Твердий сир – 80-100 г
- Яблуко (кисло-солодке) – 1 шт. (100 г)
- Майонез – 2-3 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль, чорний перець – за бажанням
Приготування:
- Яйця відварити круто. Відокремити жовтки від білків. Натерти на дрібній тертці.
- Першим шаром на дно салатника викладаємо натерті білки.
- Щоб салат вийшов ніжним всі інгредієнти необхідно натерти на дрібній тертці.
- Ні в якому разі не утрамбовуйте шари, вони повинні залишатися повітряними.
- Наступним шаром йде твердий сир і майонез.
- Яблуко (кисло-солодке) очистити від шкірки і так само натерти на дрібній тертці. Викласти на сир і покрити майонезом.
- Далі шар крабових паличок, їх можна посолити і поперчити за смаком. Я сіль і перець не використовувала, всі інгредієнти прекрасно обходяться без цих спецій. Змастити майонезом.
- Останнім шаром йде натертий жовток, я виклала його в центр салату, а по краях додала натертий сир.
- Салат накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на пару годин, щоб всі шари салату добре просочилися майонезом.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua