П’ять швидких салатів до Святкового столу

1. Салат “Венеція”

Готується такий салат дуже швидко, нічого варити не треба. Всі інгредієнти треба лише нарізати, заправити майонезом і все, салат готовий!

Інгредієнти:

  • Огірок – 1-2 шт.
  • Сир твердий – 150-200 г
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 г
  • Копчене м’ясо (ковбаса) – 150-200 г
  • Майонез – за смаком

Приготування:

  1. Огірок нарізати соломкою.
  2. Моркву натерти на великій тертці.
  3. Сир натерти на великій тертці.
  4. Копчене м’ясо або напівкопчену ковбасу, також нарізати соломкою.
  5. Перекласти всі інгредієнти в зручний посуд додати майонез за смаком і все добре перемішати.

2. Салат «морський»

Смачний і ситний салат з крабовими паличками.

П'ять швидких салатів до Святкового столу

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200-250 г
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Твердий сир – 150 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Майонез (сметана або йогурт) – за смаком

Приготування:

  1. Крабові палички нарізати кружечками. Солодкий перець – соломкою.
  2. Помідори нарізати на часточки, видалити насіння, а потім нарізати соломкою.
  3. Сир натерти на великій тертці.
  4. В окремій мисці змішати всі інгредієнти, помідори, перець, сир, крабові палички, додати 2-3 зубчики подрібненого часнику і майонез. Майонез можна замінити на сметану або класичний йогурт.

3. Салат з пекінською капустою і крабовими паличками

П'ять швидких салатів до Святкового столу

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 1/2 качана
  • Кукурудза – 300 г
  • Крабові палички – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Огірок (середній) – 1 шт.
  • Майонез – за смаком

Приготування:

  1. Пекінську капусту нашаткувати дрібною соломкою. Огірок, також нарізати соломкою.
  2. Крабові палички нарізати кружечками.
  3. Яйця, попередньо зварити круто, охолодити і нарізати кубиками.
  4. У зручний глибокий посуд перекласти всі нарізані інгредієнти, додати консервовану кукурудзу, майонез і все добре перемішати.

4. Салат з консервованим тунцем і помідорами

Смачний, соковитий, корисний і швидкий в приготуванні! Тунець прекрасно поєднується з помідорами і зеленню, а спеціальна заправка додає пікантну нотку.

П'ять швидких салатів до Святкового столу

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп або петрушка – 2 гілочки
  • Помідор – 1 шт.
  • Листя салату
  • Червона салатна цибуля – 1/2 шт.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Соняшникова олія – 2-3 ст.л.
  • Гірчиця – 1/4 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Приготування:

  1. Тунець разом з невеликою кількістю рідини перекласти в окремий посуд і злегка розім’яти виделкою.
  2. Цибулю нарізати дрібними кубиками додати до риби і перемішати.
  3. Листя салату добре вимити, викласти їх на тарілку. Листя можна використовувати цілком або нарвати їх невеликими шматочками.
  4. Зверху викладаємо рибну масу.
  5. Помідор нарізаємо кубиками, викладаємо зверху на рибу. Додаємо дрібно нарізану зелень кропу або петрушки. За бажанням салат можна поперчити і посолити за смаком.
  6. Яйце відварити круто, нарізати часточками. Викласти на листя салату.
  7. Для заправки змішуємо 2-3 ст. л. соняшникової олії і 1/4 ч.л. гірчиці, середньої міцності і 1 ч.л. соку лимона.
  8. Поливаємо зверху салат приготовленим заправленням і подаємо до столу.

5. Салат “Ніжність”

Смачний і неймовірно ніжний салат з крабовими паличками. До складу цього салату входить яблуко, яке чудово доповнює салат і надає йому кислинку.

П'ять швидких салатів до Святкового столу

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 100 г
  • Твердий сир – 80-100 г
  • Яблуко (кисло-солодке) – 1 шт. (100 г)
  • Майонез – 2-3 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль, чорний перець – за бажанням

Приготування:

  1. Яйця відварити круто. Відокремити жовтки від білків. Натерти на дрібній тертці.
  2. Першим шаром на дно салатника викладаємо натерті білки.
  3. Щоб салат вийшов ніжним всі інгредієнти необхідно натерти на дрібній тертці.
  4. Ні в якому разі не утрамбовуйте шари, вони повинні залишатися повітряними.
  5. Наступним шаром йде твердий сир і майонез.
  6. Яблуко (кисло-солодке) очистити від шкірки і так само натерти на дрібній тертці. Викласти на сир і покрити майонезом.
  7. Далі шар крабових паличок, їх можна посолити і поперчити за смаком. Я сіль і перець не використовувала, всі інгредієнти прекрасно обходяться без цих спецій. Змастити майонезом.
  8. Останнім шаром йде натертий жовток, я виклала його в центр салату, а по краях додала натертий сир.
  9. Салат накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на пару годин, щоб всі шари салату добре просочилися майонезом.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: