Цвітна капуста з хрусткою скоринкою в гостро-солодкій глазурі — смачна страва без недоліків

  • Попкорн з цвітної капусти.
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою в гостро-солодкій глазурі — смачна страва без недоліків

Навіть у такої ностальгічної страви як цвітна капуста в клярі були свої недоліки. У цьому варіанті звичайні суцвіття перетворюються у зручне канапе, кляр при цьому зберігає хрусткість і набуває нового сусіда в особі гостро-солодкої глазурі з меду і гострого соусу.

Поради: як отримати смачну страву

    1. Капусту потрібно розбирати на дійсно дрібні суцвіття, тому що у фритюрі їй доведеться провести всього 2-3 хвилини, а хрустким повинен вийти тільки кляр.
    2. Використовуйте не просто холодну, а крижану сильно газовану воду (можна замінити пивом), завдяки їй глютенові нитки, що містяться у борошні, сильно скоротяться, забезпечуючи кляру максимальну хрусткість.
    3. Кляр не потрібно залишати на зберігання, робіть його в той час, коли розігрівається масло і використовуйте моментально.
    4. Обсмажену цвітну капусту в клярі викладайте на решітку в один шар, щоб хрустка скоринка не стала м’якою під дією пари від сусідніх суцвіть.
    5. Попкорн з цвітної капусти потрібно подавати та пробувати відразу ж, чим довше суцвіття лежать, тим менше стають хрусткими.

Необхідні інгредієнти

Для капусти

    • 1 ст. (120 г) борошна;
    • 1 ст. ложка розпушувача;
    • 1 ст. ложка солі;
    • ¾ ст. (180 мл) крижаної газованої води;
    • ½ цвітної капусти;
    • рослинна олія для фритюру.

Для глазурі

    • ¼ ст. меду;
    • 3 ст. ложки соку лайма;
    • 1 ст. ложка крохмалю;
    • 1 ч. ложка сушеного часнику;
    • шрірача (або інший гострий соус) за смаком.

Як приготувати

    1. Розберіть цвітну капусту на маленькі суцвіття.
    2. Поки рослинна олія розігрівається, приготуйте кляр, змішавши між собою розпушувач, сіль і борошно, а потім з’єднавши сухі інгредієнти з крижаною водою.
    3. Занурте кожне з суцвіть в кляр, дайте надлишкам стекти та обсмажуйте у фритюрі (по 5-7 штук за раз) по 2-3 хвилини до золотистого кольору. Викладайте капусту в один шар на паперові рушники або ґрати.
    4. Розкладіть обсмажені суцвіття на листі та запікайте при 180 градусах 10 хвилин.
    5. Поки кольорова капуста в клярі стоїть в духовці, приготуйте глазур, з’єднавши всі інгредієнти разом зі списку і проваріть, помішуючи, 2-3 хвилини.
    6. Залийте смажену цвітну капусту глазур’ю і перемішайте. Подавайте відразу ж.

Приємного апетиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: