Віднови мікрофлору кишківника: 3 ферментованих продукти, які позбавлять від сотні захворювань.
Як же важко зараз зустріти людей, яких би не турбували проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Гастрит, запалення підшлункової залози, кандидоз, коліти… Тому багато хто вдається до застосування пробіотиків. Але навіщо витрачати гроші та ще більше посилювати проблему, адже пробіотики в капсулах осідають у верхній частині травної системи й часто не досягають до кишківника. Водночас є доступні всім ферментовані продукти.
Ми поділимось, чому так важливо включити в раціон продукти, багаті ферментами. А також про те, як приготувати 3 з них, найдоступніших і ефективних.
Ферментовані продукти
Ферментована їжа – це продукти харчування, виготовлені за допомогою процесів сквашування. Ця їжа дозволяє поліпшити процес травлення і збалансувати вироблення шлункового соку. Крохмаль, цукор з овочів і фруктів різні види бактерій перетворюють в молочну кислоту, яка дуже корисна для роботи шлунково-кишкового тракту.
Такі овочі та фрукти мають унікальну здатність поліпшувати травлення і прибирати дискомфорт, пов’язаний з підвищеним або недостатнім виробленням шлункового соку.
Коли вироблення соляної кислоти в шлунку мале, ферментовані продукти допомагають підвищити кислотність шлункового соку. І навпаки, коли соляної кислоти виробляється занадто багато, ферментовані продукти допомагають захистити слизову шлунка і стінки кишківника від її впливу.
Ці натуральні пробіотики збільшують вироблення вітамінів групи В, омега-3 жирних кислот, травних ферментів, лактази, молочної кислоти, які допомагають боротися з інфекціями.
А також вони містять необхідний для засвоєння кальцію вітамін К1, який організм сам не синтезує. Без ферментованих продуктів неможливо вилікувати астму, алергію, шкірні захворювання і навіть онкологію. Вони допомагають організму нейтралізувати ракові клітини. Ось 3 найкорисніших і доступних ферментованих продукти.
Квашена капуста
Квашена капуста не потребує додавання бактерій для ферментування, оскільки вони вже живуть на її поверхні. Не забудь додати натуральну сіль (ні в якому разі не йодовану) перед закваскою: сіль придушить розмноження гнильних бактерій доти, доки лактобактерії зроблять досить кислоти, щоб їх знешкодити.
Кисла капуста містить велику кількість вітаміну С, що зміцнює імунну систему і перешкоджає передчасному старінню клітин і тканин. Крім того, вона сповнена вітаміну А, вітамінів групи В, вітамінів К і U. Ці речовини запобігають виникненню багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, включаючи виразкову хворобу шлунка і виразку дванадцятипалої кишки. У кислій капусті міститься і багато йоду.
Овочева суміш
Цей простий рецепт складається зі смачних ферментованих овочів і чудового напою. У 3-літрову банку поклади половину качана грубо нарізаної капусти, середньої величини буряк, нарізаний тонкими скибочками, жменю очищених зубчиків часнику і трохи насіння кропу або свіжого кропу. Овочі повинні заповнити не більше 2/3 банки. Додай 1 ст. л. крупної солі, чашку сироватки та води до заповнення банки. Поклади маленьке блюдце або інший прес зверху, щоб всі овочі були занурені в рідину. Залиш бродити на 1-2 тижні при кімнатній температурі, потім перетягни овочі в холодильник.
Виходить дуже смачна закуска, яку можеш додати у свій повсякденний раціон. Дуже добре допомагає впоратися зі стрибками тиску, а також покращує мікрофлору кишківника.
Буряковий квас
Наріж тонкими скибочками, тільки не натирай, середнього розміру буряк. Поклади буряк у 2-літрову банку, додай 1-2 ст. л. крупної солі, 1 чашку сироватки, 5 зубчиків часнику, 1 ч. л. насіння кропу і заповни банку водою. Залиш ферментуватися від 2 до 5 днів при кімнатній температурі, після цього тримай банку в холодильнику. Пий квас, розбавляючи його водою. Корисний напій допоможе усунути різні неприємності в роботі серцевої системи. Активно використовується для очищення організму і стабілізації роботи кишківника. Буряковий квас застосовується для лікування хронічних закрепів. Напій виводить з організму зайві та шкідливі речовини, активно очищає його від шлаків і токсинів. Унікальний напій і як природний спалювач жирових відкладень.
Останнім часом кількість ферментованих продуктів різко зменшилася. Пастеризовані й рафіновані продукти витісняють з прилавків магазинів корисні та здорові продукти. Тому готуй їжу вдома, щоб поліпшити роботу кишківника, адже, як відомо, кишківник – це другий мозок, від якого залежить робота практично всіх органів.