5 смачних та простих супів — найкращі рецепти перших страв
- Покрокові рецепти супів – легкі, смачні та оригінальні.
Суп з фрикадельками: рецепт із курячим фаршем
Одна з найпопулярніших і улюблених багатьма перших страв домашньої кухні – це суп з фрикадельками. Рецепт дуже простий, інгредієнти цілком доступні, вариться недовго, смак чудовий, обід гарячий і ситний – просто безліч плюсів! І варіантів приготування хоч відбавляй: з м’ясним чи рибним фаршем, з картоплею чи рисом, на звичайному бульйоні чи з томатною заправкою – кожен по-своєму гарний.
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе (або готового фаршу)
- 1 яйце
- 100 г рису
- 4 картоплини
- 1 морква
- 2 цибулини
- 1 зубок часнику
- зелень (кріп, петрушка)
- 2 лаврових листки
- 2 горошини духмяного перцю
- щіпка меленого коріандру
- чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
- 3 л води.
Приготування:
Зроби фарш із курячого філе, 1 цибулини і часнику. Додай у фарш яйце, чорний мелений перець, коріандр, посоли, перемішай і відбий. Сформуй із фаршу невеликі фрикадельки. Дрібно поріж цибулю. Картоплю і моркву поріж невеликими кубиками. Подрібни зелень. Рис залий водою і постав на вогонь. Провари 5-7 хвилин, потім додай цибулю, картоплю, моркву і спеції. Через 15 хвилин посоли суп, закинь фрикадельки і вари 7-10 хвилин. Наприкінці поклади зелень. Дай супу з фрикадельками настоятися 10 хвилин і подавай гарячим. Смачного!
Гречаний суп з грибами
Інгредієнти:
- вода – 2,5 л.
- картопля – 500 г
- морква – 150 г
- цибуля – 150 г
- печериці – 300 г
- гречка – 3-4 ст. л.
- олія для смаження
- соєвий соус – 2 ст. л.
- сіль, перець
- зелень петрушки
Приготування:
- Гриби промити, ошпарити окропом, нарізати шматочками.
- Обсмажити гриби до золотистого кольору на соняшниковій олії, додати 2 ст. л. соєвого соусу і відставити з вогню.
- Картоплю почистити, нарізати кубиками.
- Цибулю нарізати кубиками.
- Моркву почистити, натерти на крупній терці.
- Картоплю покласти в киплячу воду.
- Слідом висипати гречку в каструлю. Довести до кипіння, посолити і варити 10 хв.
- Потім додати обсмажені гриби, варити 7-10 хв.
- Тим часом злегка підрум’янити на соняшниковій олії цибулю.
- Додати моркву і все разом обсмажити, періодично помішуючи.
- Додати зажарку в каструлю, лавровий лист, поварити ще 5 хв., відставити з вогню.
Легкий суп з сочевиці на овочевому бульйоні
Інгредієнти:
- зелена сочевиця – 50 г
- часник – 1 зуб.
- стебло селери – 1 шт.
- касоля стручкова – 100 г
- морква – 100 г
- печериці – 50 г
- петрушка
- сіль, перець – за смаком
ЛЕГКИЙ СУП З СОЧЕВИЦЕЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Приготуйте базовий овочевий бульйон за моїм рецептом. Налийте бульйон в каструлю, додайте сочевицю, подрібнений часник. Доведіть до кипіння, зменшить вогонь і варіть під кришкою 20 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою.
- Додайте подрібнене стебло селери, подрібнену моркву та печериці, порізані пластинками. Варіть ще 15 хвилин, в кінці додайте подрібнені листя петрушки.
Харчо: рецепт супу з куркою
- Куряча грудка – 300 гр
- Морква – 1 шт
- Ріпчасту цибулю – 1 шт
- Рис – 100 гр
- Часник – 3 зубчики
- Томатна паста – 2 стол. ложки
- Сіль і спеції – за смаком
- Зелень – невеликий пучок
- Олія – для смаження
- Розрахунок – на 3 літри.
Рецепт приготування
- Курячі грудки нарізати на шматочки;
- Рис відварити разом з курячими грудками в підсоленій воді;
- Моркву натерти на крупній тертці (або порізати кружальцями);
- Ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками;
- Моркву і ріпчасту цибулю обсмажити, додати томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізану зелень і трохи потушити;
- Додати зажарку в суп з сіллю і спеціями;
- Як суп закипить його вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10;
- При подачі посипати суп зеленню.
Суп з лососем і вершками
Інгредієнти:
- Філе лосося – 300 г
- Картопля – 3 шт
- Морква – 1 шт
- Ріпчасту цибуля – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Сіль і спеції – за смаком
- Розрахунок – на 3 літри.
Рецепт приготування
- Поставити на вогонь картоплю нарізану маленькими кубиками, дрібно нарізану цибулю і моркву;
- Як бульйон закипить додати нарізаний лосось, сіль і спеції;
- Варити хвилин 20 постійно знімаючи піну;
- У самому кінці варіння влити вершки, довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися хвилин 20.