Печінка з грушами

  • Попри те, що така печінка з грушами зі своєю вишуканістю та не простим смаком, вдало прижилась би і в ресторанному меню, страва дарує почуття домашнього затишку. Я готувала телячу печінку, мою улюблену, але у цьому рецепті вид печінки не принциповий. При бажанні, таким чином можна приготувати печінку птиці, розкішну печінку кролика й навіть простішу свинячу печінку. Груші та цибулевий соус з невеликою кількістю вина та прянощів, ушляхетнить будь-яку з них. Лиш яловича печінка була надто жорсткою та інтенсивною смаком. Всупереч вишуканості, страву легко і доволі швидко готувати.
Печінка з грушами

Ідеальним доповненням до ніжної печінки буде картопляне пюре. Разом з ним страва подарує відчуття тепла та затишку. А ще, картопля чудово вбере ароматний соус, тому іншого гарніру навіть не рекомендую.

Вкотре повторю, зокрема для тих хто на цьому сайті недавно, й нехай вибачать мене постійні читачі, які все знають і роблять правильно, не пересмажите печінку. Печінка повинна бути рожевою всередині й випускати рожевий сік при проколюванні, але без крові. Сіра печінка – це вже пересмажена. Вона гіркувата, суха та жорстка і тому її не люблять. Рожева всередині печінка дуже соковита, ніжна й навіть дещо солодкувата, в залежності від її виду. І коли вона рожева, а не криваво червона, то вона вже дійшла до безпечної стадії готовності. Й час знімати її з вогню, не забуваючи про залишкове тепло, завдяки якому, повільно продовжується процес приготування в гарячій печінці, ще деякий час, навіть після знімання з вогню.

Готуючи печінку птиці можна залишати її цілою. Печінку кролика краще розділити на 2 частини.

Далі все дуже просто, настільки, що й писати нема про що. Просто слідуйте рецепту й усе у Вас вийде.

Veal liver with pears14.JPG

3-4 порції:

Інгредієнти

  • 600 грам телячої чи свинячої печінки, порізати товщиною приблизно 6-8 мм
  • 30 мл рослинної олії
  • 30 грам вершкового масла
  • 2 середні груші, видалити серцевину, розрізати на 8 сегментів кожну
  • 2 невеликі цибулини, порізати півкільцями
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1/2 ч.л. меленого духмяного перцю
  • 150 мл білого сухого вина
  • 50 мл води
  • 100 мл вершків 30%
  • Сіль до смаку Чорний свіжо мелений перець до смаку
1) Печінку посолити та приправити свіжим чорним меленим перцем.2) Розігріти велику сковорідку з рослинною олією та викласти печінку в один шар. Підрум’янити з обох сторін й смажити до готовності. Печінка повинна бути рожевою всередині й випускати рожевий сік при проколюванні (але без крові).Veal liver with pears2.JPG

3) Перекласти печінку на чисту тарілку, а у сковорідку викласти груші. Рум’янити з обох сторін до м’якості груші.

Veal liver with pears3.JPG

4) Груші перекласти на чисту тарілку, а в сковорідку покласти масло та цибулю. Посолити до смаку, смажити, помішуючи, до м’якості цибулі. Вона повинна зробитись золотистою.

Veal liver with pears4.JPG5) Додати спеції й смажити все разом ще одну хвилину, поки відчуєте виразний аромат спецій.Veal liver with pears5.JPG

6) Влити воду та вино й довести до кипіння, варити, помішуючи, зішкрібаючи всі ароматні частинки з дна, поки рідина випарує на половину.Veal liver with pears6.JPG

7) Додати вершки й довести все до повторного кипіння.Veal liver with pears7.JPG

8) Печінку перекласти до цибуляного соусу й прогрівати приблизно 2 хвилини, щоб печінка розігрілась у соусі.

Veal liver with pears8.JPG

Подавати смажену телячу печінку з картопляним пюре, щедро поливаючи все пряним цибуляним соусом, разом зі шматочками рум’яної груші, приправивши страву чорним свіжо меленим перцем.Veal liver with pears15.JPG

Смачного!Veal liver with pears10.JPG

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: