Торт «Негр в піні» — справжня смакота для любителів солоденького

  • Цей десерт стане справжнім подарунком імениннику або доповненням до вечірнього чаювання зі своїми домочадцями.
Торт «Негр в піні» — справжня смакота для любителів солоденького

Соковитий торт з варенням «Негр в піні» є улюбленим десертом багатьох любителів солоденького.

Смачніше всього його готувати з абрикосовим або сливовим варенням: але, в принципі, підійде будь кисленьке варення або джем. Ми пропонуємо змінити класичний рецепт: додати розпушувач, коньяк і горіхи.

Здається, що так смачніше: але їх можна і не додавати. Торт з варенням виходить дуже рихлим (завдяки коньяку), соковитим, дивовижно м’яким і ароматним.

Інгредієнти

    • кефір — 1 стакан;
    • варення — 1 стакан;
    • яйця — 2 шт;
    • цукровий пісок — 50-200 грам ;
    • борошно — 2 склянки (об’ємом 250 мл);
    • харчова сода — 1 столова ложка (чи одна чайна ложка соди + дві чайних ложки розпушувача);
    • коньяк — 1 столова ложка (за бажанням);
    • ванілін;
    • жменя будь-яких горіхів.

Для крему

    • сметана — 500 г.
    • цукор — 1 склянка.

Для посипання

    • жменя будь-яких горіхів.

Покроковий процес приготування

    1. Коньяк ви можете не додавати, але він робить пиріг ще більш соковитим і пухким.
    2. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо до густоти міксером або вінчиком.
    3. Додаємо варення, коньяк і вливаємо кефір. Розмішуємо все вінчиком або міксером до однорідності.
    4. В окремий посуд просіваємо борошно пшеничне, змішуємо з содою і розпушувачем (таке поєднання краще, ніж просто харчова сода).
    5. Потім борошно частинами всипаємо в рідкі інгредієнти, кожен раз добре перемішуючи.
    6. В останню чергу додаємо жменю будь-яких горіхів, заздалегідь обсмажених протягом 10 хвилин на сухій сковороді й подрібнених.
    7. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером (а можна просто змастити олією) і виливаємо все тісто.
    8. Відправляємо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 30-45 хвилин: все залежить від висоти вашого пирога.
    9. Готовність перевіряємо, як зазвичай: дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
    10. Пиріг відразу виймаємо з форми, перекладаємо на чистий рушник і даємо повністю охолонути. Готовий остиглий корж розрізаємо навпіл.
    11. Тепер залишилося зробити крем. Для цього збиваємо сметану, повільно додаючи цукор, до утворення пишної маси.
    12. Коржі потрібно змастити кремом. Спочатку промазуємо всередині, потім боки й верх.
    13. Після цього верх пирога посипаємо горішками.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: