Пляцок з виноградом без випічки

Пляцок з виноградом без випічки

Сьогодні ми з вами приготуємо легкий, ніжний та, звичайно, дуже смачний десерт – пляцок з виноградом без випічки. Десерт багатий різними смаками, які вдало поєднуються між собою. Грецький йогурт з лимонним желе та бананами, солодкий виноград та кисленьке желе, що завершує картину.

Пляцок з виноградом без випічки – інгредієнти

  • Йогурт грецький – 800 г.
  • Банани – 4 штуки.
  • Лимонний сік – 1-2 ст.л.
  • Желе лимон – 3 упаковки.
  • Вода – 400 мл.
  • Виноград – 600 г.
  • Желе зелене (аґрус, ківі) – 2 упаковки.
  • Вода – 600 мл.
  • Печиво типу до кави.

Пляцок з виноградом без випічки – приготування

Форму (24х24) вистеляємо пергаментом, викладаємо печивом в один шар.

Лимонне желе розводимо в 400 мл гарячої води. Залишаємо до охолодження.

Банан ріжемо невеличкими кубиками та скроплюємо лимонним соком, перемішуємо.

До йогурту (кімнатної температури) додаємо охолоджене желе,постійно збиваємо.

Далі додаємо банан, акуратно вимішуємо. Готову масу виливаємо на печиво та відправляємо в холодильник до легкого загустіння.

Зелене желе розводимо в 600 мл гарячої води, залишаємо до повного охолодження.

Виноград відділяємо від грона, миємо, висушуємо. Викладаємо виноград на йогуртову масу, злегка придавлюючи його в середину. Знову відправляємо пляцок в холодильник, до повного загустіння маси.

Далі до винограду викладаємо густіюче зелене желе. Ставимо в холодильник на 4-6 годин.

Нарізуємо нагрітим в окропі ножем.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: