Десерт «Жозефіна»
- Хочеться поласувати чимось смачненьким та низькокалорійним? Тоді обов’язково приготуйте французький сирний десерт “Жозефіна”.
Історія створення цього вишуканого десерту сягає в далеке ХVIII століття. Знаменита дружина французького імператора Наполеона І – Жозефіна Богарне була неймовірною ласункою і дуже любила всілякі солодощі. Але, як справжня жінка, вона стежила за своєю фігурою. Тому спеціально для неї кращі кондитери того часу створили легкий, низькокалорійний і надзвичайно смачний сирний десерт, який був названий в її честь.
- 600 г домашнього сиру
- 100 мл молока
- 15 г желатину
- 150 г цукру-пудри
- 150 мл кондитерських вершків
- 2 столові ложки какао
Приготувати глибоку посудину, встелити її харчовою плівкою.
Желатин замочити у холодній воді, згідно вказівок на упаковці.
Сир збити в блендері протягом 3-5 хв, додати цукор-пудру й продовжувати збивати ще декілька хвилин.
Нагріти молоко й в ньому, помішуючи, розпустити желатин.
Молоко зі желатином повністю охолодити та додати до сиру, продовжуючи збивати.
Тим часом збити у міксері вершки.
З’єднати вершки зі сирною масою. Масу до вершків додавати малими порціями й продовжувати вимішувати на найменшій швидкості міксеру.
Утворену масу розділити на дві одинакові частини. До однієї додати просіяне через сито какао, вимішати легко у міксері чи за допомогою лопатки.
Викладати сирну масу по одній ложці у центр форми почергово: раз білу, раз темну й так до кінця. На завершення провести ложкою по колу один раз, легко перемішуючи.
Десерт накрити плівкою, поставити у холодильник, щонайменше на 4 год або ж на ніч. Коли уже добре застигне, перевернути на таріль, зняти посудину та плівку.
Подавати з фруктами, фруктовими соусами, шоколадом.