“П’яна вишня”: готуємо справжній домашній лікер
15 Червня, 2020
Для приготування вишневого лікеру беруть стиглі ягоди вишні, причому разом з кісточкою. Зверніть увагу на те, що при настоюванні ядро кісточки дарує напою гіркуватий присмак, що нагадує аромат мигдальних горіхів.
Склад:
- вишня 3 кг.
- цукор 2 кг.
- горілка 1 літр.
Приготування:
- Відбираємо найбільш смачні і зрілі ягоди. Миємо і перебираємо – зіпсованих ягід не повинно бути.
- Засипаємо в 3 літрову банку. Зверху засипаємо 1 кг. цукру і виливаємо половину горілки. Даємо майбутньому лікеру настоятися протягом 6-7 днів, щодня струшуємо вміст банки.
- Після закінчення часу фільтруємо і додаємо горілку, що залишилася, і цукор, злегка підігріваємо, щоб цукор розчинився.
- Фільтруємо вишневий лікер до прозорості, можна використовувати шар вати.
- Лікеру після фільтрації треба дати настоятись ще добу, після чого вишневий лікер, приготовлений у домашніх умовах, готовий! Розлийте його у пляшки і щільно закоркуйте.Примітка: якщо берете більше вишні – збільшуйте всі складові пропорційно.
Джерело:
lada.fm