Скумбрія в банці з овочами: ще один розкішний рецепт для любителів риби

СКУМБРІЯ В БАНЦІ З ОВОЧАМИ: ЩЕ ОДИН РОЗКІШНИЙ РЕЦЕПТ ДЛЯ ЛЮБИТЕЛІВ РИБИ

Скумбрія – смачна, м’ясиста рибка, на якій відсутня луска. Її легко обробляти і готувати. Звичайно, найпопулярнішим частуванням вважається копчена або солона скумбрія. Хоча і в запеченому вигляді багато хто любить ласувати таким рибним філе.

Сьогодні ми поговоримо, як правильно готується скумбрія у банці в духовці. Рецепт незвичайної страви вас здивує своєю легкістю.

Неймовірно смачною, соковитою, ароматною і, головне, корисною, виходить скумбрія в банці з цибулею в духовці. Рибка сама по собі досить жирна і м’ясиста, а при такому способі теплової обробки вона буде тушкуватися у власному соку.

Якщо ви запитаєте навіть у професійного кулінара, чому шматочки філе скумбрії тушкуються саме в скляній банці, вам навряд чи хтось зможе відповісти на таке запитання. Одне можна сказати точно, скумбрія, запечена у банці в духовці, підходить і для повсякденного харчування, і для зберігання в консервованому вигляді. Консерви промислового виробництва викликають ряд сумнівів у господинь, особливо їх якість і компонентний склад, а ось скумбрія, тушкована у банці в духовці, однозначно вийде натуральною.

Неймовірно смачною вийде скумбрія, приготована з овочами. Додайте ще кілька гілочок петрушки або кропу. Можна використовувати і іншу зелень на свій розсуд. Гарний колір і аромат рибці додасть томатний соус. Використовуйте томатну пасту, готовий соус або пастеризований сік.

Необхідні інгредієнти:

  • цибулина – одна головка.
  • скумбрія свіжоморожена – 500 г.
  • чорний запашний перець-горошок – 2-3 штуки.
  • лаврові листочки – дві штуки.
  • паста томатна – 70 г.
  • морква – 1-2 шт.
  • рафінована соняшникова олія – 30 мл.
  • сіль.
  • мелений перець.
  • петрушка і кріп – кілька гілочок.

Як приготувати скумбрію в банці з овочами:

  1. Скумбрію потрібно розморожувати тільки природним шляхом.
  2. Найкраще перемістити рибку з морозильної камери на верхню полицю холодильника на ніч.
  3. Відразу підготуємо ємність для тушкування. Скляну банку номінальним обсягом в 500 мл ретельно помиємо, просушимо.
    Можна ще банку стерилізувати.
  4. Очищаємо цибулину від лушпиння. За допомогою Овочечистки знімаємо шкірку з коренеплодів моркви і гарненько промиваємо.
  5. Нарізаємо очищені морквяні коренеплоди кружальцями. Цибулю шаткуємо в формі півкілець.
  6. Очищаємо часникові зубки і нарізаємо довгастими пластинами.
  7. У сковороду наливаємо вказану кількість рафінованої олії, прогріваємо її.
  8. Відправляємо в сковороду нарізані овочі і пасеруємо на помірному вогні. Не забуваємо періодично перемішувати.
  9. В томатну пасту додаємо буквально 50 мл теплої кип’яченої води і розмішуємо до отримання суміші однорідної консистенції.
  10. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них томатний соус. Ще раз все перемішуємо і продовжуємо тушкувати на мінімальному вогні протягом 5-7 хвилин.
  11. Очищаємо скумбрію, промиваємо її і обсушуємо. Видаляємо нутрощі, знімаємо плівку.
  12. Нарізаємо порційними шматками і кожен з них натираємо сіллю крупного помелу і меленим запашним перцем. Якщо ви використовуєте інші прянощі, не забудьте додати їх.
  13. На дно підготовленої скляної ємності викладаємо цілі гілочки петрушки і кропу. Далі йде шар філе скумбрії, а потім обсмажені овочі. Утрамбовувати вміст банки не потрібно.
  14. Так заповнюємо банку доверху. Щільно закриваємо скляну ємність алюмінієвою фольгою.
  15. Відправляємо банку в духову шафу, включаємо її і прогріваємо до температурного порога в 180 °.
  16. Готувати скумбрію будемо близько однієї години.
  17. Після закінчення відведеного часу дістаємо акуратно скляну банку з духовки і даємо їй остигнути.
  18. Таку рибку можна подавати і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Додавати гарнір чи ні – справа смаку кожного.
  19. Виявляється, скумбрію можна запекти швидко і смачно. При такому способі теплової обробки рибка буде тушкуватися у власному соку і збереже всі свої корисні властивості. Якщо ви готуєте рибні консерви, то після запікання в гарячому вигляді банки потрібно відразу ж закатати кришками, а потім остудити. Зберігати рибні консерви домашнього приготування потрібно в прохолодному, затемненому місці.
  20. Скумбрія в банці з овочами: ще один шикарний рецепт для любителів риби.

Смачного!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: