Відмінна закуска з огірків на зиму – рецепт з маминого зошита

Відмінна закуска з огірків на зиму – рецепт з маминого зошита

Огірки по-корейськи смачна і в той же час дуже проста заготовка на зиму. Їх можна буде подавати до будь-якого прийому їжі і навіть поставити на святковий стіл. Огірочки виходять дуже смачні і пікантні. Ми вважаємо, що вашим близьким і гостям вони обов’язково сподобаються.

Необхідні продукти

  • 3 кілограми огірків.
  • 500 грам цибулі.
  • 500 г моркви.
  • 160 мілілітрів оцту 9%.
  • 4 столові ложки цукру.
  • 2,5 столові ложки солі.
  • 250 мілілітрів соняшникової олії.
  • пучок кропу.
  • 2 упаковки приправи для моркви.

Закуска з огірків на зиму: покроковий процес приготування

Огірки промиваємо, кладемо в чашку і заливаємо водою. залишаємо на 2 години.

У огірків відрізаємо хвостики і нарізаємо довільним порядком (брусочками або кільцями). Перекладаємо в глибоку миску.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Додаємо до огірків.

Очищену моркву натираємо на тертці і додаємо до решти продуктів. Туди ж кладемо подрібнений кріп, всипаємо сіль, цукор, приправи для моркви по-корейськи, вливаємо оцет і олію. Все добре перемішуємо.

У такому вигляді огірки залишаємо на 2 години, за цей час 2-3 рази перемішуємо їх.

Отриману закуску розкладаємо по стерилізованим баночках, розливаємо в них рідину і накриваємо кришками.

Банки ставимо в каструлю і заливаємо водою по «плечики».

Ставимо їх на плиту і доводимо до кипіння. Стерилізуємо 10 хвилин, а потім щільно закатуємо баночки, прибираємо під плед і залишаємо до повного охолодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: