Торт Графські руїни з безе
від Denzhyttya
10 Липня, 2020
Цей смачний, красивий і повітряний десерт напевно хоч раз коштував кожен. Варіантів торта Графські руїни, напевно, стільки ж, скільки і господинь його готують. Чому така назва? Швидше за все через форми торта, який за задумом повинен нагадувати руїни замку. Як би там не було, любителі солодких і ніжних десертів однозначно оцінять його смак.
На перший погляд приготувати торт Графські руїни складно, але це не так. Трохи вправності вам знадобиться лише при приготуванні повітряного печива безе .
Але ж масляний крем може зробити навіть дитина, а ось прикрашати готовий тортик дуже рекомендую саме зі своїми дітками. Це ж так чудово!
Інгредієнти
Для безе ( фр.baiser — поцілунок)
- Лимонний сік – 1 ст.л.,
- Білки яєчні – 6 шт.,
- Цукор – 2 склянки,
Для крему
- Вершкове масло – 400 г.,
- Яєчні жовтки – 6 шт.,
- Цукрова пудра – пів склянки,
- Кава розчинна – 2 ст.л.,
Глазур:
- Цукровий пісок – 3 ст.л.,
- Сметана – 2 ст.л.,
- Масло вершкове – 30 г.,
- Какао – 1 ст.л.,
Крім того:
- Чорнослив – 12 шт.,
- Горіх волоський – 3 шт.
Процес приготування
Основа цього торта – безе з яєчних білків.
Отже , готуємо безе. Якщо приготувати на водяній бані білковий крем , то 100% у вас будуть чудові безе. Відокремити білки від жовтків. У миску з високими стінками вилити акуратно відокремлені білки, щоб не потрапило жодної краплі жовтка та висипати цукровий пісок, перемішати. Організувати водяну баню. На вогонь поставити каструлю з водою, довести до кипіння, зменшити температуру так, щоб вода ледве кипіла. Миску з білками і цукром поставити на каструлю з киплячою водою. При цьому вода в каструлі повинна стикатися з дном миски. Збивати білки з цукром за допомогою міксера 10 хвилин на невеликій швидкості до повного розчинення цукрового піску. ( Часто взбивання білків залежить від самих білків.) Потім зняти миску з водяної бані і продовжити збивати ще 10-15 хвилини. Вийде дуже густа маса.
На деко з пергаментним папером, порційно викладаємо білки, можна ложечкою. Сушимо до двох годин при 120 градусах. Відкриваємо духовку, нехай вони охолонуть в духовці поступово. В цей час начинимо чорнослив горіхами і приготуємо крем. Для цього збиваємо жовтки з цукровою пудрою, додаючи масло кімнатної температури.
Заварюємо в половині склянки окропу каву. І коли охолоне, також вливаємо в крем, порціями.
Залишилося зібрати торт. Для цього щільно складаємо безе, перемазуючи кремом і перекладаючи чорносливом. Коли торт готовий, поливаємо його холодною глазур’ю.
Торт бажано їсти охолодженим. Смачного!