Варення з абрикосів, як мармелад!

Абрикосове варення з агар-агаром виходить густим, ароматним, в міру солодким, прекрасно підходить для приготування різних десертів, в тому числі, і здоби з начинкою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси – 1.5 кг без кісточок;
  • цукор – 1.2 кг;
  • вода – 50 мл;
  • лимонний сік, половини лимона;
  • агар-агар – 10 г + 50 мл води.

Процес приготування абрикосового варення

З даного об’єму продуктів, у вас вийде 4 півлітрові баночки варення.

Укладаємо абрикоси без кісточок в каструлю, вливаємо воду і насипаємо цукор.

Ставимо на вогонь, варимо до кипіння, періодично перемішуємо. Вогонь не робіть великим, інакше варення підгорить.

Коли варення закипить, вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо.

Варимо 20 хвилин, перемішуємо знизу вгору дуже акуратно, щоб не розбивати половинки абрикосів.

Аагар-агар заливаємо водою кімнатної температури – суміш повинна бути рідка.

Вливаємо агар-агар в варення і добре все перемішуємо до однорідності.

Варимо ще 3 хвилини.

Розливаємо варення по стерилізованим банкам і закручуємо кришками.

Перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Порада: якщо ви любите однорідне варення у вигляді густого джему, тоді перебийте масу занурювальним блендером до того, як додасте агар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: