Унікальна Кава. Топ-7 Смаків, Які Ви Ще Не Куштували
Вас не здивувати, додавши до кави зефірок, сиропу чи алкоголю? А як щодо морської солі, молока верблюда чи абсолютно прозорої кави?
1. Кава з молоком верблюда
Ви б ризикнули скуштувати каву із молоком верблюда? Якщо так, пора купувати квитки до Об’єднаних Арабських Еміратів. Щоправда, ті, хто куштував напій кажуть, що смак сподобається не всім. Хоча молоко верблюда вважається дуже корисним, воно солоне і не надто смачне.
2. Прозора кава
Це просто знахідка для тих, хто любить каву і турбується про білизну своїх зубів. Напій прозорий як вода. Не містить цукру чи консервантів. Готують його із зерен арабіки та води. А ось яким чином – секрет. Як будете в Словаччині, знайдіть баристів Адама та Девіда Наді. Хтозна, можливо, саме Вам вони розкажуть таємницю приготування 😉
3. Найміцніша в світі кава
Якщо Ваша звичайна кава недостатньо бадьорить, чашка цього напою вже точно б допомогла. В Австралії можна скуштувати найміцнішу в світі каву. В одній філіжаночці кофеїну стільки ж, скільки у 80 звичайних порціях!
4. Чорний бивень
Кому чашку кави із слонячого посліду? У Бангкоку (Таїланд) кавовими зернами годують слонів, а потім із екскрементів каву збирають, очищають і смажать. Кажуть, так напій отримує особливий смак із незвичною гіркотою. Коштує цей сорт щонайменше 1000 доларів за кілограм!
5. Кава з морською сіллю
Цю каву придумали в Тайвані. Місцеві жителі мають звичку додавати сіль до фруктів. От власники однієї із мереж кав’ярень подумали, чому б не спробовувати подавати солону каву. Задумка вдалася і напій став дуже популярним.
6. Копі Джосс
Якось власник маленької кав’ярні в Індонезії занурив палаючу вуглину в свою чашку кави. Так він хотів позбутись розладу шлунку. Не знаємо, чи у нього це вийшло, утім новий рецепт кави він придумав. Напій має дещо специфічний смак. Утім, виглядає цікаво.
7. Найнебезпечніша кава
До неї не наливають отрути, утім спробувавши, Ви отримуєте опік. Річ у тім, що цю каву готують просто на сонці. У маленькій чашечці змішують інгредієнти і залишають її стояти кілька годин під промінням. Готовою кава вважається після того, як випарується вся вода. До речі, без шкоди для здоров’я можна зробити лише один ковток напою. Та й рецепт приготування – таємниця за сімома замками, яку вміло охороняють окремі сирійські племена.