Суп, від якого мені складно відірватися, бо дуже смачний, а готувати його зовсім не складно
11 Вересня, 2022
Сирні кульки у поєднанні з легким курячим бульйоном дають просто неймовірно ніжний та легкий суп, від якого просто неможливо відірватися. Він сподобався всій моїй сім’ї, тому готую його досить часто. Подивіться, який апетитний він виходить!
Я заздалегідь відварила бульйон, тому весь процес приготування у мене зайняв близько 30 хвилин. Але чим довше вариться суп, тим наваристіший і смачніший він виходить. Тому не поспішайте і насолоджуйтесь процесом приготування. Бо ж готувати цей суп одне задоволення!
Інгредієнти:
- бульйон – 2-3 л
- картопля – 3-4 шт
- морква – 1 шт
- солодкий перець – 1 шт
- помідори – 2 шт
- цибуля – 1 шт
- часник – 4-5 зубчиків
- зелень – кріп, петрушка
- сіль, перець, спеції – за смаком
Для сирних кульок:
- сир твердий – 150 г
- вершкове масло – 60 г
- яйце – 1 шт
- борошно – 100 г
- кріп
Приготування:
- Для початку підготуємо тісто для сирних кульок. Для цього натираємо твердий сир на великій тертці. Потім додаємо в нього яйце, нарізаний кріп та м’яке вершкове масло. Ретельно перемішуємо, а потім додаємо борошно. Замішуємо тісто до однорідного стану і поки прибираємо в холодильник.
- Тепер нарізаємо овочі. Цибулю та солодкий болгарський перець невеликим кубиком, моркву можна порізати соломкою або натерти на великій тертці як вам зручніше.
- Помідори ріжемо так само дрібно, як і перець. А картоплю так, як ви зазвичай ріжете на суп (я люблю кубик трохи більше середнього). Також дрібно нарізаємо зелень, яку додаватимемо наприкінці.
- Каструлю, в якій варитимемо суп, ставимо на вогонь. Розігріваємо в ній невелику кількість олії та додаємо цибулю. Обсмажуємо її до напівпрозорого стану. Потім додаємо моркву та болгарський перець, обсмажуємо все разом буквально 2-3 хвилини. Тепер перекладаємо до каструлі помідори, добре перемішуємо. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до середнього та залишаємо овочі тушкуватись на 3-4 хвилини.
- Тепер вливаємо бульйон та доводимо до кипіння. Як тільки все закипіло, додаємо картоплю. Потрібно довести картоплю до напівготовності.
- Поки картопля вариться, дістаємо тісто та формуємо невеликі сирні кульки.
- Коли картопля буде злегка недоварена, додаємо сирні кульки в суп. Варимо 5 хвилин. Потім солимо та додаємо улюблені спеції (у мене це базилік, чорний перець та приправа для м’яса). М’ясо, на якому варився бульйон, відокремлюємо від кістки, нарізаємо як звикли і відправляємо в каструлю. Даємо супу закипіти.
- Наприкінці пропускаємо через прес пару зубчиків часнику і додаємо нарізану зелень. Накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і даємо настоятися ще п’ять хвилин.
Аромат стоїть неймовірний! На смак не описати словами. Тому обов’язково приготуйте такий суп самі та поділіться у коментарях відгуками. Мені буде приємно!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки