6 незвичайних рецептів кави, які урізноманітнять ваш ранок
Що може бути краще, ніж ранок розпочатий з ароматної свіжозвареної кави. Цей чудовий напій забезпечить бадьорістью та натхненням на весь день. Для справжніх гурманів пропонуємо 6 рецептів, які допоможуть надати традиційній каві неймовірний смак.
Кава «Офламерон» (рецепт 1901 року )
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 1 ч. л. кави (гіркий сорт);
- 1 ст. л. напівсухого шампанського;
- 100 мл (півсклянки) води;
- щіпка ванілі
Спосіб приготування:
Розведіть в невеликій кількості води ваніль. Налийте в турку води. Чайну ложку занурте в ванільну суміш і цією ж ложкою візьміть каву. Засипте каву в турку і варіть на помірному вогні. Як тільки утвориться пінка, додайте в каву шампанське. Тримайте турку на вогні до тих пір, поки не з’явиться міцна пінка, після цього можна вважати, що кава готова. Подавати напій в маленькій чашці.
Магічна кава
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 1 чашка звареної кави;
- 1 ч. л. кориці;
- 1/2 ч. л. мускатного горіха;
- 2 ч. л. згущеного молока;
- 1 ч. л. какао;
- 1 ч. л. меленого мигдалю.
Спосіб приготування:
Зваріть каву, в процесі додавши корицю і мускатний горіх. Згущене молоко і какао ретельно перемішайте разом. У чашку налийте півпорції звареної кави, вкладіть туди ж масу (згущене молоко і какао) і перемішайте. Залишок кави додайте до чашки. Посипте зверху меленим мигдалем і подавайте.
Кава по-східному з шоколадом
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 20-25 г кави в зернах;
- 50 г гіркого шоколаду;
- 100 г морозива;
- 1/2 лимона;
- 1/4 ч. л. солі;
- цукор.
Спосіб приготування:
Подрібніть шоколад до стану крихти. Наріжте лимон кружальцями. У турку покладіть каву і цукор, розітріть і залийте окропом. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Влийте чайну ложку води і розподіліть каву по чашках. Додайте кілька чайних ложок морозива. Посипте зверху тертим шоколадом і подавайте з лимоном.
Кава “Дон Жуан”
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 1 чашка звареної кави;
- 1 ст. л. темного рому;
- 1 ст. л. кавового лікеру;
- 2 ст. л. вершків;
- 2 ч. л. тертого шоколаду.
Спосіб приготування:
Налийте в келих ром і підпаліть. Повертайте келих з рідиною, що горить протягом декількох секунд. Влийте лікер, а потім гарячу каву. Обережно, по ручці чайної ложки, влийте вершки так, щоб вони залишалися на поверхні напою. Посипте зверху тертим шоколадом і відразу подавайте.
Кава по-швейцарськи з льодом
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 1 чашка звареної кави.
- 1/3 плитки темного шоколаду.
- 1 ст. л. густих вершків (30%-ї жирності або більше).
- 1/4 ч. л. меленої кориці.
- лід.
Спосіб приготування:
Приготованe заздалегідь кавe процідіть і залиште остигати. Половину невеликої каструлі наповніть водою і поставте на вогонь. У мисці розламати шоколад. Як тільки вода в каструлі закипить, поставте миску з шоколадом зверху. Розтоплений на водяній бані шоколад зніміть з вогню. Змішайте мелену корицю, гарячий шоколад і каву, дайте трохи охолонути. Збийте вершки до повітряного стану. У товстостінний келих покладіть пару шматочків льоду, налийте кави з шоколадом, прикрасьте зверху збитими вершками. Зверху посипте меленою корицею і подавайте.
Шведська кава
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 60 г меленої кави;
- 400 г води;
- 1 яєчний жовток;
- ром;
- 4 ч. л. цукру;
- вершки.
Спосіб приготування:
Зваріть кавe, розлийте по чашках і дайте трохи охолонути. Додайте збитий з цукром жовток і ром. Вершки подавайте окремо і додавайте за смаком.