6 незвичайних рецептів кави, які урізноманітнять ваш ранок

6 незвичайних рецептів кави, які урізноманітнять ваш ранок

Що може бути краще, ніж ранок розпочатий з ароматної свіжозвареної кави. Цей чудовий напій забезпечить бадьорістью та натхненням на весь день. Для справжніх гурманів пропонуємо 6 рецептів, які допоможуть надати традиційній каві неймовірний смак.

Кава «Офламерон» (рецепт 1901 року )

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 ч. л. кави (гіркий сорт);
  • 1 ст. л. напівсухого шампанського;
  • 100 мл (півсклянки) води;
  • щіпка ванілі

Спосіб приготування:

Розведіть в невеликій кількості води ваніль. Налийте в турку води. Чайну ложку занурте в ванільну суміш і цією ж ложкою візьміть каву. Засипте каву в турку і варіть на помірному вогні. Як тільки утвориться пінка, додайте в каву шампанське. Тримайте турку на вогні до тих пір, поки не з’явиться міцна пінка, після цього можна вважати, що кава готова. Подавати напій в маленькій чашці.

Магічна кава

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 чашка звареної кави;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха;
  • 2 ч. л. згущеного молока;
  • 1 ч. л. какао;
  • 1 ч. л. меленого мигдалю.

Спосіб приготування:

Зваріть каву, в процесі додавши корицю і мускатний горіх. Згущене молоко і какао ретельно перемішайте разом. У чашку налийте півпорції звареної кави, вкладіть туди ж масу (згущене молоко і какао) і перемішайте. Залишок кави додайте до чашки. Посипте зверху меленим мигдалем і подавайте.

Кава по-східному з шоколадом

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 20-25 г кави в зернах;
  • 50 г гіркого шоколаду;
  • 100 г морозива;
  • 1/2 лимона;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • цукор.

Спосіб приготування:

Подрібніть шоколад до стану крихти. Наріжте лимон кружальцями. У турку покладіть каву і цукор, розітріть і залийте окропом. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Влийте чайну ложку води і розподіліть каву по чашках. Додайте кілька чайних ложок морозива. Посипте зверху тертим шоколадом і подавайте з лимоном.

Кава “Дон Жуан”

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 чашка звареної кави;
  • 1 ст. л. темного рому;
  • 1 ст. л. кавового лікеру;
  • 2 ст. л. вершків;
  • 2 ч. л. тертого шоколаду.

Спосіб приготування:

Налийте в келих ром і підпаліть. Повертайте келих з рідиною, що горить протягом декількох секунд. Влийте лікер, а потім гарячу каву. Обережно, по ручці чайної ложки, влийте вершки так, щоб вони залишалися на поверхні напою. Посипте зверху тертим шоколадом і відразу подавайте.

Кава по-швейцарськи з льодом

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 чашка звареної кави.
  • 1/3 плитки темного шоколаду.
  • 1 ст. л. густих вершків (30%-ї жирності або більше).
  • 1/4 ч. л. меленої кориці.
  • лід.

Спосіб приготування:

Приготованe заздалегідь кавe процідіть і залиште остигати. Половину невеликої каструлі наповніть водою і поставте на вогонь. У мисці розламати шоколад. Як тільки вода в каструлі закипить, поставте миску з шоколадом зверху. Розтоплений на водяній бані шоколад зніміть з вогню. Змішайте мелену корицю, гарячий шоколад і каву, дайте трохи охолонути. Збийте вершки до повітряного стану. У товстостінний келих покладіть пару шматочків льоду, налийте кави з шоколадом, прикрасьте зверху збитими вершками. Зверху посипте меленою корицею і подавайте.

Шведська кава

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 60 г меленої кави;
  • 400 г води;
  • 1 яєчний жовток;
  • ром;
  • 4 ч. л. цукру;
  • вершки.

Спосіб приготування:

Зваріть кавe, розлийте по чашках і дайте трохи охолонути. Додайте збитий з цукром жовток і ром. Вершки подавайте окремо і додавайте за смаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: