Торт «Цариця Естер» – макове диво, що тане в роті
від Denzhyttya
19 Квітня, 2023
Торт «Цариця Естер» – це макове диво, що тане в роті. Крім того, цей десерт має не лише благородну назву, а такий же смак, забути який не вдасться нікому і ніколи. Його коржі такі м’які і ніжні, що схожі на пух. А крем додає насиченого вершкового смаку, який поєднується зі смаковими нотами маку.
Цей торт дуже легко приготувати справді десерт для “царів”, які розуміються на смаку випічки. Наша редакція поділиться рецептом того, як спекти торт “Цариця Естер” і догодити навіть запеклим критикам тортів.
Продукти для випікання коржів
- борошно – 3 ст. л
- цукор – 100 г
- рослинна олія без запаху – 2 ст. л
- яйця – 4 шт
- білки з яєць – 2 шт
- мак – 0,5 склянки
- розпушувач – 1 ч. л
- ванільний цукор – 1 пакетик
Продукти для крему
- молоко – 1 склянка
- вершки – 250 мл
- лимон – 1 шт
- крохмаль – 1 ст. л
- цукор – 1/3 склянки
- жовтки з яєць – 2 шт
- білий шоколад – 80 г
Торт «Цариця Естер» – рецепт
- Приготування торта варто розпочати не з коржів, а з крему. Бо йому буде потрібен час, щоб охолонути. Отож, жовтки треба збити з цукром до однорідної маси. А потім до них влити молоко і всипати крохмаль. Цю масу відправити на плиту на маленький вогонь. Варити і постійно помішувати, щоб продукти не осідали на дно і не пригоріли. Довести до кипіння, і ще трохи проварити.
- Вимкнути вогонь і додати до крему натерту цедру лимона — помішати. А потім вичавити сік з 1 лимона і теж додати. Обов’язково треба перемішувати швидко, щоб лимонний сік не звернувся в кремові.
- До крему додати білий шоколад і добре перемішати. Коли трохи вихолоне — поставити до холодильника, щоб крем зовсім захолов.
- Переходимо до приготування коржів. Яйця, білки і цукор треба збити разом настільки, щоб маса стала зовсім світлою. Коли побачите, що вже готова консистенція для тіста, треба додати рослинну олію та ваніль.
- Тим часом, окремо треба перемішати борошно, розпушувач і мак. Тоді цю суміш акуратно треба додати до збитих яєць. Все ретельно перемішати вінчиком. Не лякайтеся – тісто має бути рідким.
- Деко застелити пергаментом для випічки і вилити туди десь третю частину тіста. У духовці випікати корж до золотистого кольору. З цієї порції тіста має вийти 3 коржі. Хоча у формі можна спекти його одним разом, але потім розрізати на три частини.
- Для крему: треба збити вершки і додати крем із жовтків. І також збити. Вийде дуже смачний лимонний крем для нашого торта. І на завершення: збираємо торт, перемазуючи коржі запашним лимонним кремом.
Так само обмазуємо і зверху. Прикрасити торт “Цариця Естер” можна за власним смаком: шоколадом, цукатами, зефіром. Цей вишуканий десерт — макове диво, що тане в роті, і дивує лимонним смаком крему. Смачного!
Джерело:
golapravda.blog