Лимон в мікрохвильовці. Хитрість на кухні, що дуже допомагає
Дуже часто в сучасній кулінарії використовується лимонний сік. Перш за все – в лимонному соці дуже багато вітамінів, особливо вітаміну С. Він ароматний і смачний, додає блюдам вишуканий смак.
Він потрібен у приготуванні заправок до салатів. Він часто буває необхідним у кондитерських виробах, є основним інгредієнтом при приготуванні деяких тортів і кремів. Іноді навіть замінює оцет. Страву з риби взагалі важко уявити собі без лимонного соку.
До того ж багато соку використовується при приготуванні коктейлів – як фруктових лимонадів, так і алкогольних напоїв.
Щоб видобути потрібну кількість соку – потрібно видавити лимони. Іноді для окремої страви необхідна настільки велика кількість соку, що одним лимоном справа не обмежиться.
Дуже шкода, коли доводиться викидати лимонні залишки, в яких ще дуже багато корисного соку. Але добути його не вистачає ніяких сил.
Зараз ми розповімо – як легко і просто видавити якомога більшу кількість соку із лимона.
Для цього згадаємо один момент – щоб зруйнувати мембрани цитруса, які утримують сік всередині плоду, необхідно їх нагріти. Від нагрівання вони лопаються – і сік легко видавлюється з лимона.
Застосуємо одну хитрість. Беремо потрібну кількість лимонів. Наколюємо шкірку в декількох місцях ножем і кладемо до мікрохвильовки на 20 секунд.
Вийнявши лимони з мікрохвильовки, трошки покатаємо їх долонями по столу, злегка натискаючи при цьому. Потім розрізаємо і видавлюємо звичним вам способом. Спробуйте навіть перевірити, щоб переконатися. Візьміть для порівняння два лимона. Один видавіть не розігріваючи. Другий – застосувавши нашу хитрість з мікрохвильовкою. Порівняйте та переконайся – у другому випадку соку в півтора рази більше!
Впевнені, що цікавий, легкий і, головне, простий спосіб добути з лимонів якомога більше соку – розігріти лимон в мікрохвильовці, вам сподобається більше. Ця військова хитрість на кухні, дуже допомагає заощадити час і продукти.