8 способів смачно приготувати гарбуз: +рецепти
Осінь варто любити як мінімум за різноманіття нестандартних продуктів, які з’являються на прилавках ринків і супермаркетів. Особливо увагу приковує гарбуз. З цього овоча можна приготувати безліч смачних і, що найголовніше, дуже корисних страв.
Гарбузовий крем-суп
Гарбузовий суп – це класика. Він прекрасно зігріє і підніме настрій. Розповідаємо, як приготувати гарбузовий крем-суп.
Брускета з гарбузом і сиром
Яскрава і смачна італійська закуска, яка прикрасить ваш стіл, а поєднання солодкого гарбуза і меду з ніжним сиром сподобається навіть самому досвідченому гурману.
Складові:
- Хліб (бажано з цільнозерновий борошна) 8 скибочок
- Гарбуз маленький 1/2 шт.
- Козиний сир 200 г
- Суміш насіння (соняшнику, льону, кунжуту) 1-2 ст. л.
- Мед 8 ч. л.
- Сіль, перець за смаком
- Оливкова олія 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Очистити гарбуз і нарізати на дрібні шматочки. Викласти у форму для запікання, полити оливковою олією і запікати в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці 10 хвилин.
- Хліб викласти на деко з пергаментним папером. Козиний сир розрізати на 16 скибочок. Помістити по 2 скибочки сиру на кожен шматочок хліба, посолити і поперчити.
- Вийняти гарбуз з духовки і викласти шматочки на брускету. Полити зверху медом, посипати насінням і запікати 10-15 хвилин.
Холодний чізкейк з гарбузом
Тільки одна назва цієї страви розбурхує смакові рецептори. А що буде, коли ви його спробуєте! А зробити це потрібно обов’язково. Тим більше, гарбуз – це справжній хіт осіннього сезону.
Складові:
- Печиво “До кави” 250 г
- Смажений фундук 55 г
- Вершкове масло 80 г
- Цукор 50 г
- Жирна сметана 200 г
- Згущене молоко 7 ст. л.
- Гарбузове пюре 400 г
- Шоколадні крихти – за смаком
- Кориця – за смаком
- Мелений мускатний горіх -за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Печиво і фундук подрібнити.
- Додати розм’якшене вершкове масло, цукор і щіпку солі. Розтерти, щоб вийшла крихта середнього розміру. Шматочки тіста викласти в скляну форму і розрівняти так, щоб вийшла основа для чізкейку товщиною приблизно 7-8 міліметрів. Прибрати в холодильник.
- Сметану збити до піни. Не припиняючи збивати, влити згущене молоко. Половину цієї маси ретельно перемішати з гарбузовим пюре, приправити корицею і мускатним горіхом.
- Викласти гарбузову масу на основу з печива.
- Зверху додати крем, що залишився.
- Прибрати чізкейк в холодильник мінімум на 2 години.
- Перед подачею посипати шоколадною крихтою.
Чіпси з гарбуза
Складові:
- Гарбуз сквош 2 шт.
- Тертий твердий сир – за смаком
- Оливкова олія – за смаком
- Морська сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- У велику каструлю влийте воду і доведіть до кипіння.
- М’якоть гарбуза наріжте на тонкі скибочки.
- Киньте скибочки гарбуза в киплячу воду і варіть 2 хвилини. Потім злийте воду і промийте гарбуз прохолодною водою.
- Видаліть зайву вологу з допомогою паперового рушника.
- Швидше за все вам знадобляться два дека. Застеліть їх папером для випікання. Викладіть рівним шаром гарбузові скибочки на невеликій відстані один від одного.
- Збризніть гарбузові скибочки оливковою олією, посоліть, посипте тертим сиром.
- Випікайте чіпси близько 15-20 хвилин.
- Охолодіть і подавайте до столу.
Чіпси з гарбуза
Печені гарбузові оладки
Оладки з гарбуза – це рецепт в скарбничку всіх господинь. Це дуже смачна страва, яке, поза всякими сумнівами, порадує ваших домашніх.
Смузі з гарбуза
Гарбузовий смузі з бананом і корицею підійде для здорового легкого сніданку. Його можна також використовувати в якості корисного ланчу і як варіант перекусу протягом дня. Гарбуз з бананом наситить. Кориця допоможе поліпшити обмін речовин.
Складові:
- Варений гарбуз 400 г
- Банани 3-4 шт.
- Кленовий сироп 3 ст. л.
- Соєве молоко 2 ст. л.
- Кориця мелена 1 / 8 ч. л.
- Мускатний горіх, сіль по 1 щіпці
Спосіб приготування:
- Гарбуз наріжте кубиками, банани – шматочками.
- Помістіть всі інгредієнти в блендер. Змішайте на високій швидкості.
Смузі з гарбуза
Слойки з цукіні, рікоттою і гарбузом
З листковим тістом можна експериментувати нескінченно. Начинки можуть найрізноманітніші. Наприклад, цукіні, гарбуз і рікотта.
Складові:
- Гарбуз 500 г
- Цукіні 2 шт.
- Рікотта 250 г
- Зелена цибуля 2 ст. л.
- Листкове тісто 2 пласта
- Яйця 1 шт.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- Застеліть деко папером для випікання.
- Гарбуз наріжте на невеликі кубики і відваріть 3 хвилини.
- Додайте цукіні, нарізаний соломкою. Перемішайте.
- Змішайте в іншій мисці Рікотту і рубану зелену цибулю. Посоліть, поперчіть.
- Розріжте тісто на 4 прямокутники. Викладіть на деко.
- Змастіть кожен прямокутник рікоттою. Зверху викладіть гарбуз і цукіні.
- Посоліть і поперчіть.
- Краї слойок злегка загніть. Змастіть яйцем. Випікайте 20 хвилин.
Слойки з цукіні, рікоттою і гарбузом
Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром
Інгредієнти:
- 1 лист тіста листкового бездріжджового
- 300 г гарбуза
- 150 г сиру твердого (можна взяти сулугуні)
- 1 цибуля ріпчаста
- 1 яєчний жовток
- оливкова олія, сіль
Приготування:
- Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох сторін практично до готовності.
- Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти оливкове масло і обсмажити цибулю.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Деко вистелити папером для випічки.
- Тісто попередньо розморозити, злегка розкачати, і укласти його на деко.
- На тісто, відступаючи від країв на пару сентиметрів, викласти цибулю і обсмажений гарбуз, зверху посипати натертим сиром.
- Жовток посолити, злегка збити, змастити краї пирога.
- Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.
Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром