Науковий прорив для полегшення ревматоїдного артриту! Він допомагає зняти запалення хворих суглобів
В ході дослідження доктор Тедескі з відділення ревматології лікарні Бригама вивчила раціон 176 пацієнтів з артритом. Близько 17,6% вживали рибу часто, а 19,9% – рідко. Але – отримували добавки з риб’ячим жиром.
Доктор Тедескі сказала, що її команда відзначила досить значне зменшення симптомів у учасників, які їли рибу більше ніж 2 рази на тиждень. У порівнянні з тими, хто їв рибу менше одного разу на місяць.
Доктор зазначила, що це перехресне дослідження. Тому вчені ще не можуть зробити однозначних висновків про вплив частого споживання риби. Для підтвердження цієї гіпотези все ще необхідні перспективні дослідження.
«Ці типи досліджень не можуть дати однозначних висновків. Потрібно рандомізоване контрольоване дослідження. Це дозволить надати переконливі докази того, що підвищене споживання риби, може зменшити симптоми ревматоїдного артриту».
Яку рибу мали на увазі вчені?
За даними Arthritis Foundation, кращий варіант для зняття запалення – жирна риба. Така як тунець, лосось, скумбрія і сардини. Рекомендується вживати від 85 до 170 грамів цієї риби не менше 2 і не більше 4 разів на тиждень.
Але крім цього варто взяти до уваги, що жирна риба також багата на ртуть
І це може викликати пошкодження мозку і нервової системи при вживанні у надмірних кількостях.
Тому важливо пам’ятати, що такі експерименти не можна проводити без нагляду лікаря і необхідних обстежень.