Покрокові рецепти готування лагмана вдома

Середньоазіатський лагман – це густий суп з м’ясом, овочами і локшиною, який є чимось середнім між першою і другою стравою. Його варять з баранини, свинини, яловичини, телятини, курки і навіть конини. У різних народностей є свій рецепт лагмана, у зв’язку з чим суп має кілька назв – гуйру, бзсо, сюйру та інші.

Класичний лагман

  • Час: 2 години.
  • Кількість порцій: 10 персон.
  • Складність: доступний для початківців.

Головна особливість суп – локшина, приготовлена своїми руками.

Якщо ж немає бажання або часу з нею возитися, можна використовувати звичайні спагетті або інші макаронні вироби потрібної довжини. Приготувати лагман краще в казані.

  • Лагман в мультиварці — рецепти покроково з фото
  • Фрикадельки з рисом: рецепти
  • Суп-локшина — рецепти покроково з фото. Як приготувати домашню локшину для курячого, грибного або китайського супу.

Інгредієнти:

  • м’ясо – ½ кг;
  • локшина яєчна – 0,2 кг;
  • картопля – 6 шт.;
  • морква – 4 шт.;
  • перець (солодкий), лавровий лист – 2 шт.;
  • помідори – 10 шт.;
  • приправи (зіра, хмелі-сунелі), сіль – по 1 ч. л.;
  • чилі – 0,5 ч. л.;
  • вода – 1,5 л.

Спосіб приготування:

  1. Помийте м’ясо, наріжте шматочками невеликого розміру.
  2. Розігрійте в казані або товстостінній глибокій сковороді олію, викладіть на нього м’ясо. Посоліть, перемішайте. Накрийте кришкою, обсмажуйте протягом чверті години.
  3. Дрібно наріжте очищений, вимитий цибулю, перекладіть в казан. Обсмажуйте до випаровування всієї рідини без кришки. Потім знову накрийте і тушкуйте 10 хвилин.
  4. Додайте порізану дрібними кубиками моркву і великими – картоплю. Тушкуйте протягом 20 хвилин під кришкою на середньому вогні.
  5. Всипте подрібнені так само, як картопля, перець з помідорами, влийте воду. Доведіть до кипіння.
  6. Всипте спеції, варіть під кришкою півгодини. Поки він вариться, приготуйте часник очистіть і пропустіть через прес. Коли суп повністю зварився, всипте подрібнені часникові часточки.
  7. Окремо відваріть локшину до готовності. Насипте в тарілку спочатку макаронні вироби, а зверху налийте овочеву підливу. Посипте дрібно рубаною свіжої зеленню.

Лагман по-узбецьки

  • Час: 2 години.
  • Кількість порцій: 9 персон.
  • Складність: доступний для початківців.

Рецепт готування лагмана по-узбецьки (він схожий з таким же супом татарської кухні) передбачає додавання баранини. Краще вибирати свіже м’ясо молодої тварини – світло-червоного кольору з ніжною структурою.

Інгредієнти:

  • баранина – 0,4 кг;
  • цибуля, морква, помідори, картопля – 2 шт.;
  • перець (болгарський) – 3 шт.;
  • часник (невелика головка) – 1 шт.;
  • макарони (спагеті) – 0,3 г;
  • вода – 2 л;
  • олія (соняшникова), спеції;
  • паприка, коріандр, імбир (сушений), кінза, петрушка, цибулю (зелену) – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Помийте, поріжте невеликими шматками баранину. Обсмажте в казані на розпеченому маслі.
  2. Всипте нарізану півкільцями цибулю. Після того, як він стане м’яким, додайте порізані кубиками помідори (попередньо зняти шкірку). Трохи обсмажте.
  3. Всипте подрібнений часник, зіру, червоний перець. Влийте воду, щоб покрила інгредієнти. Збільште вогонь до максимального, тушкуйте до випаровування рідини. Якщо баранина за цей час не приготується, налийте ще води і продовжите гасіння.
  4. Всипте терту на крупній тертці моркву, обсмажте протягом 5 хвилин.
  5. Додайте залишилися овочі, спеції, приправи. Знову залийте їх рідиною і тушкуйте ще 25 хвилин.
  6. Приготуйте макарони – відваріть до готовності. Накладіть в глибоку тарілку, зверху покладіть м’ясо з овочами, налийте підливу. Перед подачею посипте суп подрібненою зеленою цибулею, зеленню.

З яловичини

  • Час: 2 години.
  • Кількість порцій: 7 персон.
  • Складність: середня.

Лагман з яловичини – національна срава багатьох середньоазіатських країн, яке не подається без локшини. Її можна легко приготувати самостійно, використовуючи один з найпростіших рецептів і способів.

  • Лімончелло в домашніх умовах — кращі рецепти приготування. Як приготувати лимончелло будинку
  • Як приготувати суп харчо
  • Кролик в духовці: рецепти

Інгредієнти:

  • яловичина – 0,4 кг;
  • томати – 3 шт.;
  • перець (солодкий), цибулина, картопля, яйце – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • редька – ½ шт;
  • бульйон м’ясний – 0,2 л;
  • масло (пісне) – 0,1 л;
  • спеції, приправи, свіжа зелень – за смаком;
  • борошно – 0,2 кг;
  • вода – 75 мл.

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте борошно з яйцем, водою, посоліть. Замісіть тісто. Розкачати тонким шаром, поріжте невеликими смужками. Приготуйте, відваривши до готовності в киплячій воді.
  2. Яловичину наріжте шматочками середнього розміру, обсмажте на розпеченому маслі протягом 5 хвилин.
  3. Нашаткуйте півкільцями цибулю, тонкою соломкою перець і моркву. Перемішайте з яловичиною, протушкувати протягом 3 хвилин.
  4. Додайте нарізану невеликими брусочками редьку, кубиками – картоплю і помідори.
  5. Через 10 хвилин всипте спеції, приправи, влийте бульйон. Варіть близько години.
  6. Перед подачею всипте дрібно нашатковану зелень. У глибоку тарілку насипте локшину, зверху – мясно-овочеву підливу.

З курки

  • Час: 1 год.
  • Кількість порцій: 10 персон.
  • Складність: доступний для початківців.

Курячий лагман виходить таким же смачним, як і інші варіанти страви, але менш калорійним. Для нього потрібно використовувати тільки філе птиці.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 0,6 кг;
  • помідори – 4 шт.;
  • перець (болгарський) – 2 шт.;
  • лук, морква – по 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • паста томатна – 1 ст. л.;
  • спагетті – 0,2 кг;
  • вода – 2 л;
  • спеції, приправи.

Спосіб приготування:

  1. Курку порізати невеликими шматочками, обсмажте в глибокій сковороді з розпеченим маслом.
  2. Коли філе побіліє, всипте дрібно нашатковані овочі.
  3. Через 5 хвилин всипте спеції, приправи, додайте пасту, влийте воду. Перемішайте.
  4. Поки підлива буде тушкуватися, приготуйте макарони. Накладіть їх в глибокі тарілки, зверху полийте м’ясною підливою.

В мультиварці

  • Час: 2-2,5 години.
  • Кількість порцій: 10 персон.
  • Складність: доступний для початківців.

Щоб приготувати лагман в мультиварці, використовувати будь-яке м’ясо на ваш розсуд.

В якості додаткових інгредієнтів можна додати цукіні, баклажани, селера.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 0,6 кг;
  • картопля, солодкий перець, томати – по 4 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник (головка) – 1 шт.;
  • паста томатна – 2 ст. л.;
  • вода – 1,5 л;
  • локшина – 200 г;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо поріжте невеликими шматочками, всі овочі очистіть, наріжте дрібними кубиками.
  2. Розігрійте в чашу мультиварки масло (режим «Випічка»), обсмажте м’ясні шматочки до випаровування рідини.
  3. Додайте цибулю з морквою, а через 10 хвилин – картопля.
  4. Покладіть помідори з перцем, томатну пасту, влийте воду. Встановіть програму «Тушкування». Готуйте суп 1-1,5 години.
  5. Окремо приготуйте (зваріть) локшину. Додайте її, подрібнені часникові зубчики і спеції. Перемішайте.

Відео

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: