Кава з шоколадом — як готувати з корицею, молоком, вершками, прянощами або коньяком
2. З корицею
3. Бразильський
4. З молоком
5. З вершками
6. Латте з білим шоколадом
7. З коньяком
8. Відео
Класичний кави з шоколадом
- Час: 10 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 50 ккал/ 100 г.
- Призначення: напій.
- Складність: легка.
Найпростіший рецепт – просто змішати каву з гарячим шоколадом. Щоб приготувати цей напій, зручніше використовувати звичайну турку, а не гейзерну кавоварку. Вибирайте темний або гіркий продукт (55-70%), і ніколи не беріть в якості основи швидкорозчинну кави.
Інгредієнти:
- кава мелена – 2 ч. л.;
- вода – 100 г;
- шоколад 70% – 10 г;
- цукор – за смаком.
Спосіб приготування:
- У турку викладіть подрібнені зерна, залийте водою, поставте на плиту. Зваріть американо (подвійний еспресо + 30 мл води).
- Шоколадку розтопіть до рідкого стану.
- Чашку для подачі підігрійте, перекладіть в неї гарячу шоколадну масу і вилийте готовий американо. Все ретельно перемішайте.
З корицею
- Час: 10 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 50 ккал/100 г.
- Призначення: напій.
- Складність: легка.
Кава з корицею теж готується легко і просто, а його смак помітно відрізняється від приготованого іншими способами. Ароматну корицю краще використовувати вже мелену, але якщо є тільки звичайна, то не подрібнюйте її.
Інгредієнти:
- кава мелена – 2 ч. л.;
- вода – 100 г;
- кориця мелена – ? ч. л.;
- перець – щіпка;
- шоколад темний – 10 г;
- цукор – за смаком.
Спосіб приготування:
- Подрібнені зерна зварити в турці.
- Солодку плитку натерти на дрібній тертці.
- Вилити в склянку, додати корицю і шоколадну стружку, перемішати.
Бразильський
- Час: 10 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 70 ккал/ 100 г.
- Призначення: на десерт.
- Складність: легка.
Ще один рецепт гарячого напою – по-бразильськи. Крім солодкого становить до нього ще додають молоко і збиті вершки. Подають не сильно гарячим або навіть холодним, так що пити його можна через коротку широку трубочку.
Інгредієнти:
- кава – 3 ч. л.;
- вода – 50 мл;
- шоколад – 15 г;
- молоко – 150 мл;
- цукор – за смаком;
- збиті вершки для прикраси.
Спосіб приготування:
- Плитку натерти з допомогою дрібної терки.
- Подрібнені зерна залити окропом і залишити настоюватися.
- Молоко підігріти, влити в нього каву, всипати шоколадну стружку, перемішати.
- Видавити збиті вершки поверх при подачі.
З молоком
- Час: 10 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 60 ккал/ 100 г.
- Призначення: напій.
- Складність: легка.
Інший рецепт шоколадного гарячого напою – з молоком. По суті – це той же класичний американо, тільки з додаванням молока. Для додання особливого смаку можна додати корицю або кардамон при варінні. Цукор додати за бажанням, краще взяти тросниковый.
Інгредієнти:
- кава мелена – 2 ч. л.;
- вода – 100 мл;
- молоко – 50 мл;
- шоколад темний – 15 г;
- кардамон – 1 зернятко.
Спосіб приготування:
- Зерно кардамону потовкти, всипати в турку до меленим зернам.
- Зварити звичним способом.
- Солодку плитку розтопити на водяній бані. Додати до кави.
- Вилити в склянку, перемішати.
З вершками
- Час: 10 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 80 ккал/100 г.
- Призначення: напій.
- Складність: легка.
Ніжний вершковий смак вийде у напою, якщо до нього додати молочний шоколад і вершки. Чим жирніше молочний продукт, тим калорійніше і смачніше вийде кава. Плитку рекомендується брати молочну, але при бажанні можна замінити на темну.
Інгредієнти:
- кава мелена – 2 ч. л.;
- шоколад молочний – 3 зубчики;
- вершки 20% – 20 мл;
- вода – 150 мл.
Спосіб приготування:
- Мелені зерна всипати в турку, залити водою, підігріти і додати шоколад. Доварити до готовності.
- Перелити в стакан, влити вершки, перемішати.
Латте з білим шоколадом
- Час: 15 хвилин.
- Кількість порцій: 2 персони.
- Калорійність страви: 100 ккал/100 г.
- Призначення: на десерт.
- Складність: середня.
Дуже смачний латте вийде, якщо до нього додати білий шоколад. Напій буде ніжного світлого кольору з приємною ноткою в смаку. Дуже важливо зробити у латте пінку. Домогтися цього можна за допомогою френч-преса або звичайного віночка.
Інгредієнти:
- мелена кава – 2 ст. л.;
- вода – 150 мл;
- молоко – 300 мл;
- шоколад білий – 60 г.
Спосіб приготування:
- Зварити американо звичайним способом, відставити.
- Молоко підігріти в сотейнику, додати шоколадні шматочки, розмішати до повного розчинення.
- Збити до утворення пишної піни.
- Розлити по келихах, зверху додати піну, влити трохи самого молока.
З коньяком
- Час: 5 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 60 ккал/100 г.
- Призначення: алкогольний напій.
- Складність: легка.
Алкогольний напій може бути і гарячим, якщо до простого американо додати трохи коньяку. Приємний аромат і тонкий смак какао досягаються за допомогою правильних пропорцій. Використовуйте тільки темний або гіркий шоколад. Для додання особливого смаку, до збитим вершкам додаю кілька крупинок великої морської солі.
Інгредієнти:
- еспресо – 150 мл;
- шоколад – 20 г;
- коньяк – 2 ст. л.;
- збиті вершки для прикраси;
- цукор, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Шоколадні шматочки розтопіть.
- Додайте до гарячого американо, перемішайте.
- Влийте коньяк.
- Зверху викладіть збиті вершки і декілька крупинок крупної солі.