Рецепт домашнього зефіру: показую, як приготувати вдома без уварювання пюре – такий зефір виходить у всіх

Простий рецепт зефіру, без уварювання пюре. Можна зробити з полуниці, малини чи смородини. Я покажу на прикладі полуничного зефіру.

Рецепт домашнього зефіру: показую, як приготувати вдома без уварювання пюре - такий зефір виходить у всіх

Інгредієнти:

Зефір полуничний:

  • 35 г білка
  • 35 г цукру
  • дрібка лимонної кислоти

Сироп:

  • 40 г води
  • 4…5 г агар – агару
  • 100 г полуничного пюре
  • 150 г цукру
  • цукрова пудра

Приготування:

  1. Насамперед потрібно підготувати лист пергаменту куди відсаджуватимемо зефір, і мішок з насадкою. Якщо мішка з насадкою немає, можна залити зефір у форму, про це розповім далі.ac2d339de3ea1916c194245aacd52393
  2. Ягідне пюре. Полуницю пробиваю занурювальним блендером. Можна свіжу чи заморожену ( попередньо розморозити). Малину чи смородину також пробиваємо блендером, але додатково ще пюре потрібно протерти через сито, від кісточок.36ec4a4129e7a480f52545e7c15cc178
  3. Переливаю в ківш та відміряю 100 г (за рецептом).5f0de6ada50885ea43a6aa6a0c69cc98
  4. До пюре вливаю воду, всипаю агар – агарfc0508407b871fbb9cca9d1beeb85bb7
  5. і цукор.
    *Агар-агар купуйте у магазині для кондитерів силою 900. або в супермаркеті.1da7989287f11b28f8bc2f09bf75dfb7
  6. Добре перемішую та переношу на плиту. Доводжу сироп до кипіння.58a1ebb5dcc5c07f79470f7ec5b4d07e
  7. Залишаю варитися його до 105°С або якщо немає термометра, 5 хвилин на середньому вогні (у мене 6 режим із 9).bcd7d1732f73929c956ecd69970381d4
  8. У цей час білок переливаю в чисту та суху миску, всипаю лимонну кислоту та збиваю в піну.fb2b86139027c5e125254ab3dca08de2
  9. Тепер потроху підсипаю цукор та збиваю до стійких піків.620e761b15df52ec8bfd1890f1b29f3bb58ef88bdb05757da705d6738f85e4f5
  10. Повертаюся до сиропу та варю його до готовності, або потрібної температури. Нагадаю, 5 хвилин із моменту закипання.f1d9185d80548ea7279566d1484b66fa
  11. Добре перемішую сироп.a01f95041bd00ab0dfad3a36fc3ef05b
  12. На середній швидкості гарячий сироп підмішую до збитого білка, вливаю тонкою цівкою.0ab7faf5e9cd828997b5c114eaf6cfba
  13. Коли весь сироп додала, перемикаю міксер на максимальну швидкість та збиваю 3 хвилини.
  14. Зефірна маса буде пишною, стане щільною, під час збивання почне намотуватися на вінчики та відставати від стінок миски. Різницю можна побачити на фото.52325fce98b19928c56a35f678e3d69267619cd730cac5df38ea7ce838434fe4
    bc412fd3fa447d724cd1e479a25b3c10
  15. Довго збивати не можна, агар швидко схоплюється і потім зефір буде як суфле, не буде пружним.b55aa18a306139cb2a28945e2712a1ba
  16. Готову зефірну масу перекладаю у мішок44b90ffd4ad47db36bb2034f9a79c305
  17. і відсаджую на пергамент.
  18. Зефір швидко схоплюється, тому всю масу перекладаємо в мішок і відразу ж швиденько відсаджуємо.a5a422585e806e2308be0ef7e0915061
    9caf6ab00c8fbc9a27266024792ceb17
  19. Залишаю зефір за кімнатної температури від 8 до 24 годин, залежить від вологості в приміщенні.0d4396e879845640bfd616f1754f0628
  20. Але вже за 20 хвилин він перестане прилипати, і можна буде спробувати.0b4bd6ff5d67b8ad8ccf89a573e4d52d
  21. Як що немає мішка з насадкою, зефірну масу можна викласти у форму, покриту пергаментом. Форма у мене розміром 11*19 см.e957c5f17b8f02d17e70fe60764e91e5
  22. Розрівнюю та залишаю стабілізуватися при кімнатній температурі.f6292df60ac398d5b63e354da8a34276
  23. Коли зефір стабілізується, присипаю його цукровою пудрою ( можна пудра +кукурудзяний крохмаль 50/50, щоб знизити насолоду) і з’єдную половинки.db4ade721efca302df4193fef2e1bafb
    f926f27abef8061abdc6ab0c508494ff
  24. У такому вигляді зефір можна зберігати у закритому контейнері, при кімнатній температурі до 5 днів.05a9f082c7f5040f46e12ba1bfeb3fa1
  25. Повітряний, пружний, у міру солодкий та з приємним полуничним смаком)eb44197c764fc5e3456672931335cd2a
  26. Пластовий зефір також присипаю пудрою, знімаю папір.639fd34268e89efce23bd852a4c5d0a3
  27. Нарізаю кубиком.b74e250ef94f9e2da15bf94386dcf5b9

*Такий зефір не зберігається, зріз відкритий. Він у контейнері “плакатиме”. Та й зберігати власне нічого, порція невелика)189eee868a0531e63951b19228319fdf

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: