Молоко і цибуля — чудовий засіб від кашлю, який реально допомагає

Лікуємо кашель швидко.

Застуда та грип дуже часто супроводжуються кашлем. Однак, якщо ви не лікуєте ці симптоми, вони можуть перерости в запалення бронхів та легень. Ніколи не запускайте кашель, щоб не зробити його хронічним.

Але що ж робити, якщо традиційне лікування не допомагає, а антибіотики приймати не хочеться?

Зробіть засіб з цибулі та молока — це стане чудовим доповненням до основного лікування затяжного кашлю. Такі засоби можна вживати лише протягом доби після приготування.

Застосовують ці всі засоби до 5 днів, по 1 столовій ложці кожні 2 години. Дітям кожні 4 години.

1. Класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Молоко 200 мл;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.

Спосіб приготування:

В емальовану каструлю налийте молоко та подрібнену цибулю.  Таку суміш доведіть до кипіння та варіть протягом 10 хвилин. Після цього процідіть через сито.

2. Молоко з цибулею та медом.

Складові:

  • Молоко 200 мл;
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • Мед натуральний 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Готуєте так само, як в попередньому варіанті. Але лише після того, як суміш охолоне до +30°! додайте мед.

3. Молоко з шавлією та соком цибулі.

Складові:

  • Молоко 200 мл.;
  • Шавлія висушена 1 ч.л.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Вода 200 мл.

Спосіб приготування:

Залийте окропом шавлію та дайте настоятися протягом 2 годин. Цибулю необхідно подрібнити в блендері та віджати сік. Молоко доведіть до кипіння й додайте до нього 1:1 настій та 1 столову ложку соку.

4. Молоко з цибулею та часником.

Складові:

  • Молоко 500 мл ;
  • 1 головка часнику;
  • Цибуля ріпчаста дрібна 5 шт.;
  • Мед натуральний 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Цибулю й часник очистьте від лушпиння та поріжте на дрібні кусочки.

Доведіть до кипіння молоко, додайте овочі та варіть, поки вони не зм’якнуть. Охолодити до +30°, процідити та додати мед. Перемішувати до повного його розчинення.

5. Молоко з цибулею та м’ятою.

Складові:

  • Молоко 200 мл ;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Сушена м’ята 1 ч.л.;
  • Вода 200 мл.

Спосіб приготування:

Залийте окропом м’яту та дайте настоятися протягом 2 годин. Цибулю очистьте та блендером подрібніть. Відіжміть сік так, як в попередніх варіантах. Молоко помістіть на вогонь й доведіть до кипіння, після цього додайте настій, цибулю й зніміть з вогню.

Протипоказання: будьте обережні, якщо у вас є алергія на перелічені компоненти, а також захворювання шлунково-кишкового тракту.

Перед вживанням проконсультуйтеся з лікарем.

Будьте здорові!

Чи знали Ви про перелічені засоби?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: