5 смачних та простих супів — найкращі рецепти перших страв

  • Покрокові рецепти супів – легкі, смачні та оригінальні.
5 смачних та простих супів — найкращі рецепти перших страв

Суп з фрикадельками: рецепт із курячим фаршем

Одна з найпопулярніших і улюблених багатьма перших страв домашньої кухні – це суп з фрикадельками. Рецепт дуже простий, інгредієнти цілком доступні, вариться недовго, смак чудовий, обід гарячий і ситний – просто безліч плюсів! І варіантів приготування хоч відбавляй: з м’ясним чи рибним фаршем, з картоплею чи рисом, на звичайному бульйоні чи з томатною заправкою – кожен по-своєму гарний.

Інгредієнти:

    • 400 г курячого філе (або готового фаршу)
    • 1 яйце
    • 100 г рису
    • 4 картоплини
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 1 зубок часнику
  • зелень (кріп, петрушка)
  • 2 лаврових листки
  • 2 горошини духмяного перцю
  • щіпка меленого коріандру
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком
  • 3 л води.

Приготування:

Зроби фарш із курячого філе, 1 цибулини і часнику. Додай у фарш яйце, чорний мелений перець, коріандр, посоли, перемішай і відбий. Сформуй із фаршу невеликі фрикадельки. Дрібно поріж цибулю. Картоплю і моркву поріж невеликими кубиками. Подрібни зелень. Рис залий водою і постав на вогонь. Провари 5-7 хвилин, потім додай цибулю, картоплю, моркву і спеції. Через 15 хвилин посоли суп, закинь фрикадельки і вари 7-10 хвилин. Наприкінці поклади зелень. Дай супу з фрикадельками настоятися 10 хвилин і подавай гарячим. Смачного!

Гречаний суп з грибами

Інгредієнти:

  • вода – 2,5 л.
  • картопля – 500 г
  • морква – 150 г
  • цибуля – 150 г
  • печериці – 300 г
  • гречка – 3-4 ст. л.
  • олія для смаження
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • сіль, перець
  • зелень петрушки

Приготування:

  1. Гриби промити, ошпарити окропом, нарізати шматочками.
  2. Обсмажити гриби до золотистого кольору на соняшниковій олії, додати 2 ст. л. соєвого соусу і відставити з вогню.
  3. Картоплю почистити, нарізати кубиками.
  4. Цибулю нарізати кубиками.
  5. Моркву почистити, натерти на крупній терці.
  6. Картоплю покласти в киплячу воду.
  7. Слідом висипати гречку в каструлю. Довести до кипіння, посолити і варити 10 хв.
  8. Потім додати обсмажені гриби, варити 7-10 хв.
  9. Тим часом злегка підрум’янити на соняшниковій олії цибулю.
  10. Додати моркву і все разом обсмажити, періодично помішуючи.
  11. Додати зажарку в каструлю, лавровий лист, поварити ще 5 хв., відставити з вогню.

Легкий суп з сочевиці на овочевому бульйоні

Інгредієнти:

  • зелена сочевиця – 50 г
  • часник – 1 зуб.
  • стебло селери – 1 шт.
  • касоля стручкова – 100 г
  • морква – 100 г
  • печериці – 50 г
  • петрушка
  • сіль, перець – за смаком

ЛЕГКИЙ СУП З СОЧЕВИЦЕЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. Приготуйте базовий овочевий бульйон за моїм рецептом. Налийте бульйон в каструлю, додайте сочевицю, подрібнений часник. Доведіть до кипіння, зменшить вогонь і варіть під кришкою 20 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою.
  2. Додайте подрібнене стебло селери, подрібнену моркву та печериці, порізані пластинками. Варіть ще 15 хвилин, в кінці додайте подрібнені листя петрушки.

Харчо: рецепт супу з куркою

  • Куряча грудка – 300 гр
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт
  • Рис – 100 гр
  • Часник – 3 зубчики
  • Томатна паста – 2 стол. ложки
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Зелень – невеликий пучок
  • Олія – для смаження
  • Розрахунок – на 3 літри.

Рецепт приготування

  1. Курячі грудки нарізати на шматочки;
  2. Рис відварити разом з курячими грудками в підсоленій воді;
  3. Моркву натерти на крупній тертці (або порізати кружальцями);
  4. Ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками;
  5. Моркву і ріпчасту цибулю обсмажити, додати томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізану зелень і трохи потушити;
  6. Додати зажарку в суп з сіллю і спеціями;
  7. Як суп закипить його вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10;
  8. При подачі посипати суп зеленню.

Суп з лососем і вершками

Інгредієнти:

  • Філе лосося – 300 г
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчасту цибуля – 2 шт.
  • Вершки  – 200 мл
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Розрахунок – на 3 літри.

Рецепт приготування

  1. Поставити на вогонь картоплю нарізану маленькими кубиками, дрібно нарізану цибулю і моркву;
  2. Як бульйон закипить додати нарізаний лосось, сіль і спеції;
  3. Варити хвилин 20 постійно знімаючи піну;
  4. У самому кінці варіння влити вершки, довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися хвилин 20.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: